Klik hier voor onze interne vacatures.
Whatsapp
Banner homepagina Het Onderwijsbureau BV

Waar wij voor staan

Wij geloven in de kracht van verbinding! Samen werken en leren zowel binnen als buiten het onderwijs. Wij brengen kennis en kunde met elkaar in verbinding, omdat wij er van overtuigd zijn dat het onderwijs daar sterker door wordt.

Wij hebben een groot netwerk aan onderwijsprofessionals en experts binnen hun vakgebied, die vanuit eenzelfde passie een bijdrage willen leveren aan waardevol en sprankelend onderwijs in Nederland.

Wie zijn wij?

Met een gedreven en groeiend team werken we samen aan uitdagende projecten in de onderwijssector. Ons team, van ongeveer 20 collega’s, komt zowel uit het bedrijfsleven als uit het onderwijs zelf. We werken voor meer dan 600 scholen, schoolbesturen en organisaties door heel Nederland. Hierbij hebben al onze adviseurs een eigen focus en regio. De projecten bestaan uit werving & selectie procedures, interim management, organisatievraagstukken en adviesopdrachten. In alles werken we vanuit onze kernwaarden:

Dichtbij
We maken graag tijd voor je vrij, we zijn nieuwsgierig naar jou als persoon en wat jou drijft. We leggen niets op maar kijken samen naar wat nodig is.

Open en Echt
Je mag alles van ons weten. We zijn open over onze tarieven en doen niet aan kleine lettertjes. We houden van het goede gesprek. Soms zit het tegen en maken we fouten, daar leren we van. Er is altijd ruimte voor groei!

Deskundigheid
Betekent voor ons dat wij waarde toevoegen vanuit een gedegen kennis en expertise. Wij zijn professionals die graag werken vanuit overtuiging en visie. En wij hebben de behoefte om ons hierin te blijven ontwikkelen.

Gedreven
We gaan met passie voor duurzaam succes. We wachten niet af, zetten waar nodig een extra stap en gaan net zo lang door tot het gewenste resultaat is bereikt!


2e Sfeerfoto met het team bij het koffiezetapparaat
Teamuitje de Kameryk
foto Henk met dashboard
foto Koffiebranderij teamuitje
Diewke en Lianne van Het Onderwijsbureau BV
Lunchfoto Athene
teamfoto athene

Samen ambities waarmaken?

Ben je klaar voor een nieuwe stap in je carrière? Bij ons krijg je volop ontwikkelingsmogelijkheden en een ruim opleidingsbudget om je ambities waar te maken. Je werkt met je collega’s gedreven aan mooie betekenisvolle projecten maar we pakken ook regelmatig tijd voor bezinning en teamontwikkeling op toffe trips naar het buitenland. We waarderen jouw initiatief en inbreng, en geven je de ruimte om met innovatieve oplossingen te komen. Onze moderne werkplek in Amersfoort biedt een fijne en productieve werkomgeving. Open communicatie en feedback zijn bij ons belangrijk. We zijn een dynamische, snelgroeiende organisatie waar geen dag hetzelfde is. De energie en gedrevenheid van ons team maken elke werkdag uitdagend. En daarnaast geeft die energie een fijne werksfeer en plezier! Je beheert je eigen agenda en kan hierdoor zorgen voor een goede werk-privébalans. Ben jij de professional die wij zoeken? Kom langs en ontdek hoe leuk werken bij ons is!

Henk Boersema
Henk Boersema
Directeur

Henk is altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen te verbinden en blijvende waarde toe te voegen aan organisaties. Hij richt zich op vraagstukken die leven bij bestuurders en schoolleiding. Henk is in staat ingesleten gewoontes te doorbreken en met een vernieuwende blik naar oplossingen te zoeken en deze samen met u te vinden. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun eigen identiteit en kracht ontdekken en inzetten. Zijn motto is: Maak de ander zichtbaar!

Lianne Buist
Lianne Buist
Senior Adviseur

In de klas was Lianne altijd al aan het bedenken wat haar klasgenoten later zouden gaan doen. Vaak kwamen die voorspellingen uit: zo is Carolien nu juf, Chris dominee en Joris HR adviseur. Iemands talenten zien, erkennen en proberen te versterken is iets waar ze nog iedere dag mee bezig is. Vanuit haar jarenlange ervaring in werving & selectie en interim management treedt ze op als adviseur en houdt daarin altijd het belang van organisatie én mens voor ogen.

André Guijs
André Guijs
Senior Adviseur, Coach

André is een adviseur om mee te sparren en je door te laten inspireren. Als ervaren directeur ondersteunt hij schoolleiders en teams bij visievorming en adviseert en begeleidt daarnaast scholen met het borgen en transparant maken van kwaliteit. Ook weet hij als geen ander hoe je de aantrekkingskracht van een school vergroot. André is bovendien een gecertificeerd coach en supervisor en begeleidt directeuren en leerkrachten individueel of in kleine groepen.

Alexander van Horssen
Alexander van Horssen
Senior Adviseur

Al op de basisschool in de Alblasserwaard was Alexander onder de indruk van het reilen en zeilen van het onderwijs. Niet geheel onverwachts werd hij docent en later leidinggevende binnen het voortgezet onderwijs. Zijn opgedane kennis en ervaring als teamleider en directeur zet hij nu dagelijks in als adviseur bij Het Onderwijsbureau BV De drive van Alexander is positiviteit en verantwoordelijkheid, hij gelooft in ontwikkeling van binnenuit en werkt daarbij vanuit verbinding en relatie. Hij verbindt graag mensen aan elkaar en zoekt daarbij naar de juiste match tussen mens en organisatie. Samen resultaat behalen!

Gerard Brussaard
Gerard Brussaard
Senior Adviseur

Van jongs af aan wist Gerard dat hij in het basisonderwijs wilde werken en voor de klas wilde staan. Die droom is uitgekomen! De afgelopen vijftien jaar was hij vanuit verschillende functies betrokken bij het onderwijs in de klas, omdat daar het verschil kan worden gemaakt. Gerard heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur-bestuurder. Van nature is Gerard een verbinder die graag samenwerkt om zo samen vooruit te komen. ‘Alleen ga je wel sneller, maar samen kom je echt verder’ is zijn motto. Binnen Het Onderwijsbureau BV is hij werkzaam als onderwijsadviseur en denkt hij graag mee rondom thema’s als leiderschap, cultuur en kwaliteit.

Diewke van ’t Veld
Diewke van ’t Veld
Adviseur

Van jongs af aan had Diewke de droom om, later als ze groot was, voor de klas te staan. Nu ze groot is, is haar voorliefde voor onderwijs niet verdwenen, maar heeft het in een wat andere vorm gestalte gekregen, namelijk als enthousiaste adviseur bij Het Onderwijsbureau BV. Diewke is iemand die energie krijgt van het opbouwen van duurzame relaties en het vinden van de juiste oplossing bij een complexe vraag. Vanuit haar ervaring in de werving & selectie treedt ze op als verbinder en houdt ze altijd het doel voor zowel de organisatie als kandidaat voor ogen.

Elisabeth Noorman
Elisabeth Noorman
Adviseur

Elisabeth is iemand die graag een verschil maakt binnen en door de organisatie waar ze voor werkt. Waar Elisabeth is wordt altijd iets gevierd, zij vindt plezier in het werk en oog hebben voor elkaar belangrijk. Vanuit haar avontuurlijke instelling heeft zij een aantal jaren in Azië gewoond. Daar heeft zij zich in China met internationaal onderwijs beziggehouden. Terug in Nederland heeft Elisabeth zich gericht op het basisonderwijs als teamleider en schoolleider. Ze is een coachend leider die vanuit de verbinding samen aan een doel wil werken. Elisabeth helpt graag scholen naar een professionele schoolcultuur waarin authenticiteit mag worden ervaren.

Rineke Middelkoop
Rineke Middelkoop
Adviseur

Rineke heeft altijd al veel affiniteit met werken met en voor kinderen gehad. Na haar studie pedagogiek en werkervaring binnen een kinderziekenhuis heeft ze de switch gemaakt naar werving en selectie en binnen verschillende branches gewerkt. Haar affiniteit met kinderen is ze echter nooit verloren. Ze hecht veel waarde aan goed leiderschap en onderwijs en wat het effect daarvan is op kinderen. Vanuit haar jarenlange ervaring binnen werving en selectie treedt ze op als adviseur bij Het Onderwijsbureau BV Haar drijfveer is een tevreden klant en ze krijgt er energie van als ze mensen blij kan maken; onderzoeken waar de kracht van iemand ligt en zo de juiste match maken, waarbij het belang van de school en daarmee de kinderen voorop staat.

Peter Antes
Peter Antes
Adviseur, Coach

Peter gelooft in de kracht van onderwijs en wil daarom bijdragen aan ‘beter’ onderwijs in Nederland. Hij heeft leiding gegeven aan een school met vernieuwend (identiteitsvormend) onderwijs, was projectleider en auditor van de academische opleidingsschool (CHE) en is kerndocent op de schoolleidersacademie (Penta Nova). Peter is bij Het Onderwijsbureau BV werkzaam als coach en adviseur en wordt enthousiast als individuen of teams tot bloei komen en zo van betekenis zijn voor hun leerlingen.

Cora van de Wolde
Cora van de Wolde
Management Assistent

Cora is een enthousiast en positief ingesteld persoon met een ‘glas half vol’ mentaliteit. Daarmee draagt zij, met haar professie als Management Assistent, graag bij aan het bouwen aan waardevol onderwijs. Samen met ons team zet zij zich, als ‘spin in het web’ voor ons Bureau, in voor de ontwikkeling van schoolorganisaties van binnenuit.

Marleen Rijnders
Marleen Rijnders
Project Assistent

“Werken met mensen is het mooiste wat er is! Het is dankbaar en inspirerend en maakt dat ik het beste in mezelf naar boven wil halen.”

Marleen is een organisator, weet daarbij het overzicht te behouden en is oplossingsgericht. Vanuit haar rol als Project Assistent zal zij de ondersteuning van de werving & selectieprocedures- en interim management op zich nemen.

Ze heeft jarenlang gewerkt als personeelsplanner en neemt haar opgedane kennis mee, ze is geordend, proactief & enthousiast!

Nick Klaver
Nick Klaver
Content Marketeer

Nick is, na een stageperiode, bij Het Onderwijsbureau B.V. blijven werken en na het afronden van zijn studie als content marketeer aan de slag gegaan. De online marketing is bij Nick in goede handen; van jongs af aan is hij creatief in bouwen – eerst met lego- en ontwerpen. Nick is enthousiast en leergierig en dit zie je terug in zijn werk. Nick wil meewerken aan het zichtbaar maken van Het Onderwijsbureau BV door typerend en onderscheidend te zijn. Zijn creativiteit komt hierbij goed van pas.

Tamara van der Heijden
Tamara van der Heijden
Financieel administratief medewerker
Een kloppende begroting of resultatenrekening is voor Tamara een puzzel die ze zo snel mogelijk wil oplossen. Het uitzoeken en net zo lang door gaan tot dat alles klopt geeft haar energie. Zij zorgt er voor dat de financiële administratie een upgrade krijgt en de cijfers toegankelijker worden voor ons als bureau en voor jou als klant. Ons gehele administratieproces wordt zo steeds verder gedigitaliseerd, hier draagt Tamara graag aan bij. Tamara ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau BV vanuit ons kantoor in Amersfoort.
Eline Boersema
Eline Boersema
Financieel administratief medewerker

Eline heeft na haar opleiding Schoevers office management jarenlang gewerkt als projectsecretaresse bij een internationaal adviesbureau. Deze ervaring heeft zij meegenomen naar haar huidige functie. Eline ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau op financieel administratief gebied vanuit ons kantoor in Amersfoort.

Op dit moment hebben we geen vacatures bij Het Onderwijsbureau BV

We blijven zoeken naar nieuwe collega’s en binnenkort zal er weer een vacature online komen. Ben je enthousiast over onze organisatie? herken je jezelf in onze kernwaarden en zou je graag willen werken in ons groeiende en gedreven team? Dan komen we graag met je in contact! Stuur een e-mail naar info@hetonderwijsbureau.nl of bel ons op 033-8887888.

Referenties

Wij scoren gemiddeld een 8.6 uit 10 op basis van 140 referenties.

9
Marco Verbaas - Directeur Kindcentrum Kompas Vollenhove

"De coachende gesprekken met een coach van Het Onderwijsbureau BV hebben ertoe geleid dat ik een transformatie als leider heb ervaren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer inzicht in mijzelf als leider heb gekregen en dat ik een beter beeld kan vormen van de omgeving waarin ik werk. Het heeft mij rust en overzicht gebracht."

8.5
S.W. Krooneman - Algemeen directeur Schoolvereniging Rehoboth Prinses Beatrixschool

"Klantgericht geanticipeerd op de wensen van Rehoboth, met een passende persoon die in een ingewikkelde situatie vertrouwen won en de school samen met Mt gedurende een jaar ongeveer heeft geleid."

8
Rob Sakko - Voorzitter CvB CNS Ede

"Inmiddels hebben we als CNS Ede al meerdere jaren een plezierige samenwerking met Het Onderwijsbureau BV. Het Onderwijsbureau BV is betrouwbaar in de procesvoering, communicatie, facturering. "

9
Jolien Thiele - Algemeen directeur Fiers CBS Dr. Picardt

"Wij hebben dit jaar 3 trajecten doorlopen met Het Onderwijsbureau BV. En zij hebben ons heel erg goed bijgestaan. We hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren."

8
Jansje Dekker - Directeur Strategie, HR en Onderwijs KSU Marcusschool

"Goede communicatie, goede search, kennis van zaken
"

8
Directeur OBS Vindingrijk

"Interim-IB'er voor ongeveer 4 maanden. De dienstverlening van Het Onderwijsbureau BV is flexibel, behoeftegericht en adequaat.
"

8
Aline Hardeman - RvT School met de Bijbel De Kraats

"We zijn als schoolbestuur heel goed gefaciliteerd en ondersteund door het Onderwijsbureau BV in het vinden van een nieuwe directeur-bestuurder. Daar zijn we tevreden over. Het proces werd goed uitgelegd en we werden steeds alert gemaakt op acties. Dat was prettig. De adviseur was goed bereikbaar, ook buiten kantoortijden. "

9
Gijs Van Andel - Rector Meerscholen Farel College

"Het Onderwijsbureau BV heeft het Farel College adequaat van een goede interim afdelingsleider voorzien."

9
Freek ten Klooster | Bestuurder Stichting VCO Harderwijk-Hierden CBS de Rank

"Aan afspraken voldaan. Goed contact. Tijdig handelen. Mooie uitkomst als gevolg van een goede werving(sprocedure)."

9
Stafmedewerker HR Stichting ProCon

"Professionele en fijne begeleiding van het proces voor het vinden van een meerscholendirecteur."

8
Voorzitter CvB Scholenstichting Pastoor Ariëns KBS Franciscus

"De adviseur van Het Onderwijsbureau BV is zorgvuldig en zorgt voor de juiste match. De begeleiding was serieus, duidelijk en kundig."

8
Carola Leliveld - Beleidsmedewerker personeel Westerschool

"We hadden goede begeleiding van Het Onderwijsbureau BV. Proces is naar tevredenheid afgerond."

Over ons

Wij geloven in de kracht van verbinding! Samen werken en leren binnen én buiten het onderwijs. Wij brengen kennis en kunde met elkaar in verbinding, omdat wij er van overtuigd zijn dat het onderwijs daar sterker door wordt.

Vragen? Neem contact op met Henk Boersema Henk Boersema | Directeur