Het Onderwijsbureau BV laat onderwijsprofessionals ontdekken hoe zij van binnenuit waarde kunnen toevoegen aan het onderwijs. Eén van onze instrumenten om dit te bereiken is het ontwikkelassessment. Daarnaast bieden wij selectieassessments aan, die helpen bij het selecteren van een kandidaat die aansluit bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen en de doelstellingen van jouw organisatie.

Uitgangspunt assessment
De doelstelling van het assessment is te komen tot een heldere weergave van kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten van een (aankomend) schoolleider. En daarmee inzicht geven op welke wijze de wensen van de organisatie, persoonlijkheid, competenties en passie zo goed mogelijk bij elkaar komen!

Inhoud assessment
Met de opdrachtgever worden vooraf de profielkenmerken en eventuele ontwikkelingsvragen doorgenomen. Daarna volgen diverse persoonlijkheidstests die o.a. motivatie, behoeften, temperament, interactie- en communicatiestijlen in kaart brengen. In een systematisch interview worden uitkomsten van de tests en profielkenmerken van de functie kritisch met de kandidaat doorgesproken Hierbij zullen ook enkele provocatieve interventies worden gebruikt, zodat motivatie en veerkracht duidelijker zichtbaar worden. Na afloop ontvangt de deelnemer een beknopte rapportage gecombineerd met een mondelinge terugkoppeling. Hierin worden de aanbevelingen over kwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten helder teruggegeven.

Investering
De investering voor een ontwikkelassessment of selectieassessment is vanaf € 1.950,- excl. btw.

Meer informatie? Neem dan contact op met Lianne Buist, 06 2380 0671 | Mail