360 graden feedback

De drempel over: ervaar de meerwaarde van feedback

Leerlingen feedback geven om het leren te bevorderen, dat vinden we belangrijk en doen we elke dag. Maar als het om onszelf gaat? Binnen veel teams is nogal eens sprake van een vermijdingscultuur. Collega’s vinden het lastig om elkaar aan te spreken over prestaties of de manier van samenwerken. Al weten we best, dat je als leraar van feedback veel kunt leren. Waardevolle feedback komen zelfs de resultaten van het werk ten goede.

Hoe dan? - Feedback geven

Dus, hoe doe je dat zonder dat het spannend, angstig of vervelend voelt? Van welke feedback word je zelf een nog betere professional en heeft je team het meeste profijt? Hoe creëer je met elkaar een veilige omgeving waarbinnen collegiale feedback de normaalste zaak van de wereld is? Het begint bij jezelf!

Het Onderwijsbureau BV begeleidt teams tijdens deze korte, krachtige training om te groeien naar een teamcultuur, waarin het geven en ontvangen van feedback niet langer meer spannend is. Op een persoonlijke en effectieve manier ga je aan de slag met het geven en ontvangen van feedback. De training stelt teams in staat om te groeien van een vermijdingscultuur naar een positieve, lerende cultuur, waarin leren van en met elkaar centraal staat.


Feedback geven - Opbouw training

De training is gestructureerd in verschillende fases. In het eerste dagdeel wordt ingegaan op het doel en effect van feedback en je eigen rol als gever en ontvanger. Gedurende één maand worden de deelnemers op afstand gecoacht en ontvangen zij per e-mail doordenkers, tips en kleine opdrachten om mee te kunnen oefenen in de dagelijkse praktijk. Tot slot is er een evaluatiesessie. Hierin worden successen en lastige situaties gedeeld en tips en valkuilen verzameld. Tijdens deze bijeenkomst maken we het geleerde expliciet en leggen we een basis voor nieuwe teamafspraken en een krachtiger samenwerking.

360 graden feedback rapport

Wij maken in samenspraak een programma op maat, met oefencases die herkenbaar zijn voor jouw team. Je kunt deze cases ook zelf inbrengen. De training is aan te vullen met een 360° feedbackrapport waarin onder collega’s en relevante anderen informatie wordt verzameld over het functioneren.


Investering

Kosten teamtraining: 795 Euro per dagdeel per trainer. Het aantal trainers wordt in overleg afgestemd en is mede afhankelijk van de groepsgrootte. Trainingen en coaching door Het Onderwijsbureau BV zijn vrijgesteld van btw. De tijdsinvestering voor deze training is twee dagdelen.


Meer informatie

Wil je graag meer informatie over deze training en de mogelijkheden van een maatwerkprogramma bespreken? Neem dan contact met ons op: trainingen@hetonderwijsbureau.nl. Je kunt ons ook bellen op het nummer 033 – 8887888.


Andere interessante trainingen

Direct aanvragen