Gratis demo aanvragen »

360 graden feedback: zonder reflectie geen groei

De 360 graden feedback methodiek is een tool om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Elke sterke onderwijsprofessional investeert namelijk in persoonlijke ontwikkeling. Hij of zij weet hoe feedback van anderen bijdraagt aan deze ontwikkeling. In de praktijk is het vaak lastig tijd en ruimte te vinden om collega’s om feedback te vragen. Zonde! Want juist feedback zorgt voor groei van jou als onderwijsprofessional. Daarbij groeit het effect van de onderwijsprofessional op het onderwijs in het algemeen. Daarom heeft Het Onderwijsbureau BV het instrument 360° feedback ontwikkeld.

Wat is 360 graden feedback?

Feedback eenvoudig verzamelen wordt mogelijk gemaakt door deze handige online tool. Aan de hand van een competentieprofiel passend bij de functie van de onderwijsprofessional worden vaardigheden, kennis en gedrag geëvalueerd door een groep feedbackgevers. Het Onderwijsbureau BV beschikt over verschillende profielen, zoals die van schoolleider, leerkracht, bestuurder, directeur IKC, teamleider enzovoorts, die aansluiten op de functieprofielen binnen het onderwijs. Elk profiel kan op maat worden gemaakt om volledig aan te sluiten op het profiel van de testpersoon.

Voorbeeld 360 graden feedback

Bij elke competentie in het gekozen profiel past een aantal stellingen die door de feedbackgevers én door de testpersoon (als zelfreflectie) worden gewaardeerd. De feedbackgevers worden ingedeeld in verschillende groepen, zoals leidinggevende, collega’s, MR, externe relaties enzovoorts. Zij krijgen vervolgens twee weken de tijd krijgen om anoniem op de stellingen te reageren.

Zodra iedereen heeft gereageerd, wordt de feedback automatisch geanalyseerd en gebundeld in een professioneel vormgegeven 360 graden feedbackrapport. De testpersoon ontvangt dit rapport per e-mail. Kortom: feedback is een efficiënt hulpmiddel in persoonlijke ontwikkeling dat kan worden ingezet in de gesprekkencyclus, bij het maken van een POP, het inventariseren van opleidingsbehoeften of als onderdeel van de feedbacktraining.

In gesprek over het 360 graden feedback rapport

Wij geloven, dat het echte leren begint bij het interpreteren van feedback. Omdat dit er in de praktijk vaak bij inschiet, bieden wij de ontvangers van het 360 graden feedback rapport een nabespreking aan met een ervaren adviseur van Het Onderwijsbureau BV. Tijdens dit gesprek word je uitgedaagd en geïnspireerd om op basis van de feedback kritisch naar jezelf en je eigen ontwikkeling te kijken. De kosten hiervoor worden op uurbasis berekend.

Evaluatie College van Bestuur

Ben je bestuurder en wil je graag een feedback verzamelen ten behoeve van jouw evaluatiemoment? Het Onderwijsbureau BV biedt een maatwerktraject aan waar 360 graden feedback een onderdeel van is. De kosten voor dit traject zijn €1150,- inclusief een voor- en nagesprek, een profiel op maat en de 360 graden feedback sessie met professioneel opgemaakt rapport.


Ervaringsverhaal


Wat zijn de kosten?

De 360 graden feedback tool is al beschikbaar vanaf één testpersoon tot hele onderwijsorganisaties. De prijs is afhankelijk van het aantal feedbackgevers, dat per rapport ingezet wordt. Voor een leerkracht/docent zijn dat standaard 5 feedbackgevers, een directeur PO 20 en voor de overige profielen 10. Het invoeren van meer feedbackgevers is mogelijk voor een kleine meerprijs.

Leerkracht PO: €55,-
Docent VO: €65,-
Directeur PO: €275,-
Andere profielen: €150,-
Bestuurder: €1150,-
Hele team: vraag naar de korting

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Voor maatwerk waarbij wij nieuwe competentieprofielen uitwerken of aanpassen rekenen wij een uurtarief van €130,- exclusief btw.


Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem contact op met Elisabeth Noorman, 06-16636118 | Mail of vraag een gratis demo aan, waarmee je meer inzicht krijgt in deze tool. In de demo doorloop je twee standaard competenties uit het basisprofiel voor schoolleider en ontvang je een demo-rapport.

Gratis demo aanvragen »