Onze medewerkers

Henk Boersema
Henk Boersema
Directeur
Henk is altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen te verbinden en blijvende waarde toe te voegen aan organisaties. Hij richt zich op vraagstukken die leven bij bestuurders en schoolleiding. Henk is in staat ingesleten gewoontes te doorbreken en met een vernieuwende blik naar oplossingen te zoeken en deze samen met u te vinden. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun eigen identiteit en kracht ontdekken en inzetten. Zijn motto is: Maak de ander zichtbaar!
Lianne Buist
Lianne Buist
Senior Adviseur
In de klas was Lianne altijd al aan het bedenken wat haar klasgenoten later zouden gaan doen. Vaak kwamen die voorspellingen uit: zo is Carolien nu juf, Chris dominee en Joris HR adviseur. Iemands talenten zien, erkennen en proberen te versterken is iets waar ze nog iedere dag mee bezig is. Vanuit haar jarenlange ervaring in werving & selectie en interim management treedt ze op als adviseur en houdt daarin altijd het belang van organisatie én mens voor ogen.
Alexander van Horssen
Alexander van Horssen
Senior Adviseur
Al op de basisschool in de Alblasserwaard was Alexander onder de indruk van het reilen en zeilen van het onderwijs. Niet geheel onverwachts werd hij docent en later leidinggevende binnen het voortgezet onderwijs. Zijn opgedane kennis en ervaring als teamleider en directeur zet hij nu dagelijks in als adviseur bij Het Onderwijsbureau BV De drive van Alexander is positiviteit en verantwoordelijkheid, hij gelooft in ontwikkeling van binnenuit en werkt daarbij vanuit verbinding en relatie. Hij verbindt graag mensen aan elkaar en zoekt daarbij naar de juiste match tussen mens en organisatie. Samen resultaat behalen!
André Guijs
André Guijs
Senior Adviseur, Coach
André is een adviseur om mee te sparren en je door te laten inspireren. Als ervaren directeur ondersteunt hij schoolleiders en teams bij visievorming en adviseert en begeleidt daarnaast scholen met het borgen en transparant maken van kwaliteit. Ook weet hij als geen ander hoe je de aantrekkingskracht van een school vergroot. André is bovendien een gecertificeerd coach en supervisor en begeleidt directeuren en leerkrachten individueel of in kleine groepen.
Gerard Brussaard
Gerard Brussaard
Senior Adviseur
Van jongs af aan wist Gerard dat hij in het basisonderwijs wilde werken en voor de klas wilde staan. Die droom is uitgekomen! De afgelopen vijftien jaar was hij vanuit verschillende functies betrokken bij het onderwijs in de klas, omdat daar het verschil kan worden gemaakt. Gerard heeft ruime ervaring in het basisonderwijs als leerkracht, intern begeleider en directeur-bestuurder. Van nature is Gerard een verbinder die graag samenwerkt om zo samen vooruit te komen. ‘Alleen ga je wel sneller, maar samen kom je echt verder’ is zijn motto. Binnen Het Onderwijsbureau BV is hij werkzaam als onderwijsadviseur en denkt hij graag mee rondom thema’s als leiderschap, cultuur en kwaliteit.
Diewke van ’t Veld
Diewke van ’t Veld
Adviseur
Van jongs af aan had Diewke de droom om, later als ze groot was, voor de klas te staan. Nu ze groot is, is haar voorliefde voor onderwijs niet verdwenen, maar heeft het in een wat andere vorm gestalte gekregen, namelijk als enthousiaste adviseur bij Het Onderwijsbureau BV. Diewke is iemand die energie krijgt van het opbouwen van duurzame relaties en het vinden van de juiste oplossing bij een complexe vraag. Vanuit haar ervaring in de werving & selectie treedt ze op als verbinder en houdt ze altijd het doel voor zowel de organisatie als kandidaat voor ogen.
Elisabeth Noorman
Elisabeth Noorman
Adviseur
Elisabeth is iemand die graag een verschil maakt binnen en door de organisatie waar ze voor werkt. Waar Elisabeth is wordt altijd iets gevierd, zij vindt plezier in het werk en oog hebben voor elkaar belangrijk. Vanuit haar avontuurlijke instelling heeft zij een aantal jaren in Azië gewoond. Daar heeft zij zich in China met internationaal onderwijs beziggehouden. Terug in Nederland heeft Elisabeth zich gericht op het basisonderwijs als teamleider en schoolleider. Ze is een coachend leider die vanuit de verbinding samen aan een doel wil werken. Elisabeth helpt graag scholen naar een professionele schoolcultuur waarin authenticiteit mag worden ervaren.
Rineke Middelkoop
Rineke Middelkoop
Adviseur
Rineke heeft altijd al veel affiniteit met werken met en voor kinderen gehad. Na haar studie pedagogiek en werkervaring binnen een kinderziekenhuis heeft ze de switch gemaakt naar werving en selectie en binnen verschillende branches gewerkt. Haar affiniteit met kinderen is ze echter nooit verloren. Ze hecht veel waarde aan goed leiderschap en onderwijs en wat het effect daarvan is op kinderen. Vanuit haar jarenlange ervaring binnen werving en selectie treedt ze op als adviseur bij Het Onderwijsbureau BV Haar drijfveer is een tevreden klant en ze krijgt er energie van als ze mensen blij kan maken; onderzoeken waar de kracht van iemand ligt en zo de juiste match maken, waarbij het belang van de school en daarmee de kinderen voorop staat.
Peter Antes
Peter Antes
Adviseur, Coach
Peter gelooft in de kracht van onderwijs en wil daarom bijdragen aan ‘beter’ onderwijs in Nederland. Hij heeft leiding gegeven aan een school met vernieuwend (identiteitsvormend) onderwijs, was projectleider en auditor van de academische opleidingsschool (CHE) en is kerndocent op de schoolleidersacademie (Penta Nova). Peter is bij Het Onderwijsbureau BV werkzaam als coach en adviseur en wordt enthousiast als individuen of teams tot bloei komen en zo van betekenis zijn voor hun leerlingen.
Cora van de Wolde-Steenbergen
Cora van de Wolde-Steenbergen
Management Assistent
Cora is een enthousiast en positief ingesteld persoon met een ‘glas half vol’ mentaliteit. Daarmee draagt zij, met haar professie als Management Assistent, graag bij aan het bouwen aan waardevol onderwijs. Samen met ons team zet zij zich, als ‘spin in het web’ voor ons Bureau, in voor de ontwikkeling van schoolorganisaties van binnenuit.
Marleen Rijnders
Marleen Rijnders
Project Assistent
“Werken met mensen is het mooiste wat er is! Het is dankbaar en inspirerend en maakt dat ik het beste in mezelf naar boven wil halen.” Marleen is een organisator, weet daarbij het overzicht te behouden en is oplossingsgericht. Vanuit haar rol als Project Assistent zal zij de ondersteuning van de werving & selectieprocedures- en interim management op zich nemen. Ze heeft jarenlang gewerkt als personeelsplanner en neemt haar opgedane kennis mee, ze is geordend, proactief & enthousiast!
Nick Klaver
Nick Klaver
Content Marketeer
Nick is, na een stageperiode, bij Het Onderwijsbureau B.V. blijven werken en na het afronden van zijn studie als content marketeer aan de slag gegaan. De online marketing is bij Nick in goede handen; van jongs af aan is hij creatief in bouwen – eerst met lego- en ontwerpen. Nick is enthousiast en leergierig en dit zie je terug in zijn werk. Nick wil meewerken aan het zichtbaar maken van Het Onderwijsbureau BV door typerend en onderscheidend te zijn. Zijn creativiteit komt hierbij goed van pas.
Tamara van der Heijden
Tamara van der Heijden
Financieel administratief medewerker
Een kloppende begroting of resultatenrekening is voor Tamara een puzzel die ze zo snel mogelijk wil oplossen. Het uitzoeken en net zo lang door gaan tot dat alles klopt geeft haar energie. Zij zorgt er voor dat de financiële administratie een upgrade krijgt en de cijfers toegankelijker worden voor ons als bureau en voor jou als klant. Ons gehele administratieproces wordt zo steeds verder gedigitaliseerd, hier draagt Tamara graag aan bij. Tamara ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau BV vanuit ons kantoor in Amersfoort.
Eline Boersema
Eline Boersema
Financieel administratief medewerker
Eline heeft na haar opleiding Schoevers office management jarenlang gewerkt als projectsecretaresse bij een internationaal adviesbureau. Deze ervaring heeft zij meegenomen naar haar huidige functie. Eline ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau op financieel administratief gebied vanuit ons kantoor in Amersfoort.