Onze medewerkers

Henk Boersema
Henk Boersema
Directeur
Henk is altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen te verbinden en blijvende waarde toe te voegen aan organisaties. Hij richt zich op vraagstukken die leven bij bestuurders en schoolleiding. Henk is in staat ingesleten gewoontes te doorbreken en met een vernieuwende blik naar oplossingen te zoeken en deze samen met u te vinden. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun eigen identiteit en kracht ontdekken en inzetten. Zijn motto is: Maak de ander zichtbaar!
Lianne Buist
Lianne Buist
Adviseur
In de klas was Lianne altijd al aan het bedenken wat haar klasgenoten later zouden gaan doen. Vaak kwamen die voorspellingen uit: zo is Carolien nu juf, Chris dominee en Joris HR adviseur. Iemands talenten zien, erkennen en proberen te versterken is iets waar ze nog iedere dag mee bezig is. Vanuit haar jarenlange ervaring in werving & selectie en interim management treedt ze op als adviseur en houdt daarin altijd het belang van organisatie én mens voor ogen.
Diewke Versluijs
Diewke Versluijs
Adviseur
Van jongs af aan had Diewke de droom om, later als ze groot was, voor de klas te staan. Nu ze groot is, is haar voorliefde voor onderwijs niet verdwenen, maar heeft het in een wat andere vorm gestalte gekregen, namelijk als enthousiaste adviseur bij Het Onderwijsbureau BV. Diewke is iemand die energie krijgt van het opbouwen van duurzame relaties en het vinden van de juiste oplossing bij een complexe vraag. Vanuit haar ervaring in de werving & selectie treedt ze op als verbinder en houdt ze altijd het doel voor zowel de organisatie als kandidaat voor ogen.
Jan-Willem Korlaar
Jan-Willem Korlaar
Adviseur
'Education is the most powerful weapon which you can use to change the world' (Nelson Mandela) De bovenstaande uitspraak van Nelson Mandela is de drijfveer in zijn handelen. Zijn ultieme missie is om bij te dragen aan ijzersterk onderwijs om de wereld van morgen, vandaag mooier te maken.
Wilrieke Peters
Wilrieke Peters
Adviseur | Interim
Een leerling die zegt: ‘nu weet ik hoe het anders kan’ of de collega die na afloop van het gesprek zegt: ‘jouw vragen lieten me nadenken. Ik weet nu hoe ik het anders wil doen!' Dat geeft Wilrieke energie. Ontwikkelingsgericht begeleiden is voor haar de sleutel om tot groei te komen. Als intern begeleider en coach heeft zij dit de afgelopen jaren met veel enthousiasme en betrokkenheid gedaan. Haar werkwijze is duidelijk, verbindend en gericht op samen verder komen. Als adviseur laat ze het individu of team zicht krijgen op kwaliteiten om van daaruit zichzelf en/of het onderwijs verder te ontwikkelen. 
Cora van de Wolde-Steenbergen
Cora van de Wolde-Steenbergen
Management Assistent
Cora is een enthousiast en positief ingesteld persoon met een ‘glas half vol’ mentaliteit. Daarmee draagt zij, met haar professie als Management Assistent, graag bij aan het bouwen aan waardevol onderwijs. Samen met ons team zet zij zich, als ‘spin in het web’ voor ons Bureau, in voor de ontwikkeling van schoolorganisaties van binnenuit.
André Guijs
André Guijs
Adviseur | coach
André is een adviseur om mee te sparren en je door te laten inspireren. Als ervaren directeur ondersteunt hij schoolleiders en teams bij visievorming en adviseert en begeleidt daarnaast scholen met het borgen en transparant maken van kwaliteit. Ook weet hij als geen ander hoe je de aantrekkingskracht van een school vergroot. André is bovendien een gecertificeerd coach en supervisor en begeleidt directeuren en leerkrachten individueel of in kleine groepen.
Pieter Vos
Pieter Vos
Adviseur
“Wat als het nou wel kan…” één van de favoriete uitspraken van Pieter. Het zoeken naar creatieve oplossingen geeft hem veel energie. Pieter heeft dit als leerkracht altijd al gedaan. Uiteindelijk blijkt dat met een beetje omdenken veel wél mogelijk is. Ook nu Pieter de overstap heeft gemaakt naar Het Onderwijsbureau BV blijft hij op een creatieve en vernieuwende manier betrokken bij het onderwijs. Pieter is dan ook een optimistische, mensgerichte adviseur, die er blij van wordt als de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.
Durk de Boer
Durk de Boer
Adviseur | interim
Durk is werkzaam als coach, trainer, adviseur en interim bestuurder in verschillende (overheids)organisaties. Al zijn hele leven is Durk geïnteresseerd in wat mensen drijft. Door de jaren heen merkte hij dat in het onderwijs systemen leidend waren in plaats van mensen. In zijn rol als bestuurder heeft Durk laten zien dat sturen op de passie van mensen veel effectiever en duurzamer is. Durk versterkt organisaties door met ziel en zakelijkheid te werken met mensen en teams.
Peter Antes
Peter Antes
Adviseur | coach
Peter gelooft in de kracht van onderwijs en wil daarom bijdragen aan ‘beter’ onderwijs in Nederland. Hij heeft leiding gegeven aan een school met vernieuwend (identiteitsvormend) onderwijs, was projectleider en auditor van de academische opleidingsschool (CHE) en is kerndocent op de schoolleidersacademie (Penta Nova). Peter is bij Het Onderwijsbureau BV werkzaam als coach en adviseur en wordt enthousiast als individuen of teams tot bloei komen en zo van betekenis zijn voor hun leerlingen.
Tamara van der Heijden
Tamara van der Heijden
Financieel administratief medewerker
Een kloppende begroting of resultatenrekening is voor Tamara een puzzel die ze zo snel mogelijk wil oplossen. Het uitzoeken en net zo lang door gaan tot dat alles klopt geeft haar energie. Zij zorgt er voor dat de financiële administratie een upgrade krijgt en de cijfers toegankelijker worden voor ons als bureau en voor jou als klant. Ons gehele administratieproces wordt zo steeds verder gedigitaliseerd, hier draagt Tamara graag aan bij. Tamara ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau BV vanuit ons kantoor in Amersfoort.
Eline Boersema
Eline Boersema
Financieel administratief medewerker
Eline heeft na haar opleiding Schoevers office management jarenlang gewerkt als projectsecretaresse bij een internationaal adviesbureau. Deze ervaring heeft zij meegenomen naar haar huidige functie. Eline ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau op financieel administratief gebied vanuit ons kantoor in Amersfoort.