Onze medewerkers

Henk Boersema
Henk Boersema
Directeur
Henk is altijd op zoek naar mogelijkheden om mensen te verbinden en blijvende waarde toe te voegen aan organisaties. Hij richt zich op vraagstukken die leven bij bestuurders en schoolleiding. Henk is in staat ingesleten gewoontes te doorbreken en met een vernieuwende blik naar oplossingen te zoeken en deze samen met u te vinden. Hij vindt het belangrijk dat mensen hun eigen identiteit en kracht ontdekken en inzetten. Zijn motto is: Maak de ander zichtbaar!
Matthijs Hemink
Matthijs Hemink
Adviseur | Teamleider
Ooit een lastige leerling, recordhouder te-laatbriefjes, grote mond klein hartje. Toch zag een aantal leerkrachten het wél in hem zitten. Nu: een zelfbewuste adviseur met humor, scherp en resultaatgericht. Matthijs begeleidt wervingstrajecten, bemiddelt interimmers en traint op onderwerpen als gespreksvoering en profilering. Ook geeft Matthijs leiding aan onze interne adviseurs. Puzzelstukjes die op de juiste plaats vallen: daar gaat hij voor!
Lianne Zijlstra
Lianne Zijlstra
Adviseur
In de klas was Lianne altijd al aan het bedenken wat haar klasgenoten later zouden gaan doen. Vaak kwamen die voorspellingen uit: zo is Carolien nu juf, Chris dominee en Joris HR adviseur. Iemands talenten zien, erkennen en proberen te versterken is iets waar ze nog iedere dag mee bezig is. Vanuit haar jarenlange ervaring in werving & selectie en interim management treedt ze op als adviseur en houdt daarin altijd het belang van organisatie én mens voor ogen.
Erik Los
Erik Los
Adviseur | Interim
Als leerkracht had Erik in zijn allereerste groep 4 een stil, verlegen meisje. Wat bleek onlangs tijdens een reünie? Dit meisje heeft nu een droombaan en kijkt met veel plezier terug op de basisschooltijd. Dat is waar Erik voor gaat: dagelijks bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen in de belangrijkste tijd van hun leven, nu vanuit zijn rol als interim directeur en adviseur. Erik stelt de medewerker en het team centraal, door scherpe vragen te stellen en ervaringen te delen. Zo groeit het onderwijs van binnenuit, elke dag opnieuw!
Marjolein Kouwen
Marjolein Kouwen
Adviseur
Leerkrachten die Marjolein een inkijkje gaven in hun eigen leven of dilemma’s, dat maakte school voor haar boeiend. Als (te) nieuwsgierige leerling wilde ze altijd meer weten over het leven en de keuzes van de juf of meester. Die nieuwsgierigheid is nu de leidraad in haar werk. Marjolein is nog steeds geïnteresseerd in onderwijsprofessionals: wie ben je, wat doe je en wat wil je? Vragen die voor haar centraal staan in de begeleiding van werving- en selectietrajecten, coachingsvraagstukken, managementoriëntaties en in de trainingen die ze geeft aan teams.
Kim van Aalten
Kim van Aalten
Adviseur
Echt iets voor anderen kunnen betekenen, dat is belangrijk voor Kim. Dat betekende als juf 10 jaar lang oprecht meeleven met gewisselde tanden, overleden cavia’s of lastige werkwoorden. Nu als adviseur met een onderwijs- en HR-achtergrond, toont ze oprechte betrokkenheid op een ander niveau, maar zeker niet minder betekenisvol. Hoe dit er nu uitziet? Goed luisteren en meedenken in passend trajecten. Of scholen begeleiden in de zoektocht naar een directeur die hen écht ziet. Zodat het team met energie kan bieden wat de kinderen nodig hebben. Daar draait het om volgens Kim: goed onderwijs!
Gerieke van Til
Gerieke van Til
Adviseur
Gerieke heeft jarenlange ervaring als beleids-medewerker in het regulier en speciaal (voortgezet) onderwijs. Ze kan snel schakelen, goed luisteren en analyseren en denkt graag kritisch mee over evaluatie, ontwikkeling en innovatie binnen het onderwijs. Tijdens gesprekken en bijeenkomsten stelt ze vragen, waardoor de ander nieuwe ideeën of inzichten krijgt of kennis en expertise met anderen gedeeld wordt. Dat wat besproken is zet ze begrijpelijk op papier. Niet om de kast te vullen, maar altijd gericht op ontwikkeling en uitwisseling. Want: samen kom je verder!
André Guijs
André Guijs
Adviseur | coach
André is een adviseur om mee te sparren en je door te laten inspireren. Als ervaren directeur ondersteunt hij schoolleiders en teams bij visievorming en adviseert en begeleidt daarnaast scholen met het borgen en transparant maken van kwaliteit. Ook weet hij als geen ander hoe je de aantrekkingskracht van een school vergroot. André is bovendien een gecertificeerd coach en supervisor en begeleidt directeuren en leerkrachten individueel of in kleine groepen.
Pieter Vos
Pieter Vos
Junior Adviseur
“Wat als het nou wel kan…” één van de favoriete uitspraken van Pieter. Het zoeken naar creatieve oplossingen geeft hem veel energie. Pieter heeft dit als leerkracht altijd al gedaan. Uiteindelijk blijkt dat met een beetje omdenken veel wél mogelijk is. Ook nu Pieter de overstap heeft gemaakt naar Het Onderwijsbureau BV blijft hij op een creatieve en vernieuwende manier betrokken bij het onderwijs. Pieter is dan ook een optimistische, mensgerichte adviseur, die er blij van wordt als de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.
Melissa Jansen
Melissa Jansen
Adviseur
Melissa is een enthousiaste en ontwikkelingsgerichte adviseur. Met een Master Onderwijskunde op zak beschikt ze over veel relevante kennis en inzichten, die ze graag met anderen deelt. Omdat ze haar werk als groepsleerkracht combineert met haar rol als adviseur bij Het Onderwijsbureau BV kent ze het werkveld als geen ander. Ze denkt graag mee over haalbare ideeën en oplossingen, die werken in de praktijk en die bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het onderwijs!
Durk de Boer
Durk de Boer
Adviseur | interim
Durk is werkzaam als coach, trainer, adviseur en interim bestuurder in verschillende (overheids)organisaties. Al zijn hele leven is Durk geïnteresseerd in wat mensen drijft. Door de jaren heen merkte hij dat in het onderwijs systemen leidend waren in plaats van mensen. In zijn rol als bestuurder heeft Durk laten zien dat sturen op de passie van mensen veel effectiever en duurzamer is. Durk versterkt organisaties door met ziel en zakelijkheid te werken met mensen en teams.
Peter Antes
Peter Antes
Adviseur | coach
Peter gelooft in de kracht van onderwijs en wil daarom bijdragen aan ‘beter’ onderwijs in Nederland. Hij heeft leiding gegeven aan een school met vernieuwend (identiteitsvormend) onderwijs, was projectleider en auditor van de academische opleidingsschool (CHE) en is kerndocent op de schoolleidersacademie (Penta Nova). Peter is bij Het Onderwijsbureau BV werkzaam als coach en adviseur en wordt enthousiast als individuen of teams tot bloei komen en zo van betekenis zijn voor hun leerlingen.
Eline Boersema
Eline Boersema
Financieel administratief medewerker
Eline heeft na haar opleiding Schoevers office management jarenlang gewerkt als projectsecretaresse bij een internationaal adviesbureau. Deze ervaring heeft zij meegenomen naar haar huidige functie. Eline ondersteunt het team van Het Onderwijsbureau op financieel administratief gebied vanuit ons kantoor in Amersfoort.