Ja, ik meld me graag aan voor het programma Leidinggeven aan inspirerend onderwijs! »

Als schoolleider kom je in de waan van de dag niet altijd toe aan krachtig leidinggeven aan jouw team met het oog op de toekomst. Terwijl dit juist is wat je wilt! Voor jou als schoolleider met ambitie heeft Het Onderwijsbureau BV in coproductie met xpand een uniek professionaliseringsprogramma ontwikkeld. Gedurende het programma wordt er theorie vanuit een nieuwe invalshoek aangeboden en ga je hierover in gesprek met de deelnemende schoolleiders. Jouw dagelijkse praktijk staat hierbij centraal.

Naast de cursusdagen maak je enkele opdrachten, passend bij jouw werkzaamheden als schoolleider en waar je daadwerkelijk iets mee kunt. Daarnaast krijg je twee individuele coachsessies, waardoor je het geleerde direct in jouw persoonlijk functioneren kunt integreren. Een zeer waardevol en praktisch programma, waardoor jij weer toekomt aan leidinggeven aan inspirerend onderwijs, ook in de waan van de dag!


Opbouw leiderschapsprogramma

Dag 1: Leiding geven aan teams

  • Verbinden en inspireren: inspirerend leiderschap binnen het team – missie en waarden in de onderwijspraktijk vormgeven;
  • Verantwoordelijkheid delen: eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid stimuleren – vertrouwen en respect bouwen.

Dag 2: Leiding geven aan teams

  • Omgaan met diversiteit: mijn conflictstijl kennen – weerstanden en conflicten constructief ombuigen;
  • Opbouwen van een feedbackcultuur: de kunst van waarderen – een lerende organisatie bouwen.

Dag 3: Leiding geven aan veranderingen

  • Loodsen door veranderprocessen: leidinggeven aan transities – het team professioneel meenemen;
  • Toekomstbestendig bouwen: borgen van resultaten en duurzaam bouwen – mijn persoonlijke meesterschap.

Het doel van het leiderschapsprogramma is het duurzaam inzetten van nieuwe en relevante kennis. Daarom vindt na elke bijeenkomst een persoonlijke coachsessie plaats, waarin wij bespreken hoe jij het geleerde in de praktijk gaat brengen.


Herregistratie schoolleidersregister PO

Dit leiderschapsprogramma en de coaching sluiten aan op de beroepsstandaard voor schoolleiders in het primair onderwijs en je herregistratie in het schoolleidersregister PO. In dit programma komen de volgende professionaliseringsthema’s aan de orde: persoonlijk leiderschap en leiding geven aan verandering. Beide thema’s zijn gecertificeerd door het schoolleidersregister PO. Door het volgen van het leiderschapsprogramma rond je deze twee thema’s af voor jouw herregistratie (formeel leren).


 

Data 2023

  • In het najaar van 2024 starten we met nieuwe leiderschapsprogramma’s, meer informatie volgt snel! Ben je geïnteresseerd? Mail naar info@hetonderwijsbureau.nl

Investering

Kosten professionaliseringprogramma inclusief studiemateriaal, twee coachsessies en diverse scans gericht op leiderschap, veerkracht en teamreflectie: €2650,-. Dit programma is vrijgesteld van btw.


Trainers

Het programma wordt verzorgd door:
Janny Budding, adviseur, docent en trainer bij xpand, gespecialiseerd in loopbaan- en leiderschapscoaching.
André Guijs, ervaren adviseur en trainer bij Het Onderwijsbureau BV, tevens gediplomeerd interim directeur in het basisonderwijs.


Download hier onze brochure

Bouwen aan een veerkrachtige school

Bouwen aan een veerkrachtige school is een tweedaagse training voor schoolleiders. Gedurende deze training staat veerkracht centraal. Hoe bouw jij als leider een veerkrachtige organisatie op waar de school een plek is die een thuis biedt aan talenten, die ruimte biedt voor groei en samen leren, die tegen een stootje kan en wendbaar is midden in de turbulentie van wat er van het onderwijs gevraagd wordt? Door het volgen van het programma rond je het professionaliseringsthema: wildcard ‘veerkracht af voor jouw herregistratie (formeel leren). Klik hier voor meer informatie.

Volg je de leiderschapsprogramma’s leidinggeven aan inspirerend onderwijs én bouwen aan een veerkrachtige school, en rond je deze goed af? Dan zorgt dit voor voldoende punten voor je herregistratie.


Xpand

Xpand begeleidt individuen, bedrijven en organisaties bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke potentieel en helpt hen hun doel op een gezonde manier te verwezenlijken.


Meer informatie

Wil je graag meer informatie over het leiderschapsprogramma Leidinggeven aan inspirerend onderwijs? Neem dan gerust contact op door te mailen naar info@hetonderwijsbureau.nl of bel naar 033-8887888

Ja, ik meld me graag aan voor het programma Leidinggeven aan inspirerend onderwijs! »