Ja, ik meld me graag aan voor het programma Veerkracht! »

Veerkrachtig leidinggeven

Veerkracht is de vaardigheid van een persoon om met onverwachte situaties, veranderingen en tegenslagen op een gezonde wijze om te gaan. In een tijd van continue en snelle veranderingen, waarbij stress en stressgerelateerde ziekte veelvuldig voorkomen, is het van belang om als schoolleider de juiste voorwaarden te scheppen om een veerkrachtige organisatie te ontwikkelen. En, niet onbelangrijk, zelf ook een gezond evenwicht te behouden.

Voor jou als schoolleider heeft Het Onderwijsbureau BV in samenwerking met Xpand dit professionaliseringsprogramma ontwikkeld. Gedurende het programma wordt er vanuit nieuwe invalshoeken theorie aangeboden, lees je boeken en hoor je over onderzoeken anders dan die veelal in de onderwijssector gebruikt worden. Hierover ga je in gesprek met de deelnemende schoolleiders, waarbij jouw dagelijkse praktijk centraal staat.

Naast de twee cursusdagen maak je enkele opdrachten, passend bij jouw werkzaamheden als schoolleider en waar je in de dagelijkse praktijk daadwerkelijk iets mee kunt. In een individuele coachsessie leer je de theorie in jouw persoonlijk functioneren te integreren. Een zeer waardevol en praktisch programma, wat jou helpt om als veerkrachtig schoolleider leiding te geven aan een veerkrachtig team.

Opbouw leiderschapsprogramma

Dag 1:

 • veerkrachtige teamcultuur;
 • veerkrachtige teamstructuur;
 • leidinggeven in een VUCA-wereld;
 • bouwen aan een veerkrachtige organisatie.

Coachgesprek

 • Persoonlijke verdieping;
 • XOS-Scan (veerkrachtscan voor organisaties);
 • Plan van aanpak.

Dag 2:

 • Agile team;
 • Dimensies van een gezonde organisatie;
 • Nieuwe veerkrachtige structuur implementeren en borgen.

Herregistratie schoolleidersregister PO

Dit leiderschapsprogramma en de coaching sluiten aan op de beroepsstandaard voor schoolleiders in het primair onderwijs en je herregistratie in het schoolleidersregister PO. Dit programma richt zich op de wildcard ‘Veerkracht’ van de professionaliseringsthema’s. Dit thema is gecertificeerd door het schoolleidersregister PO. Door het volgen van het leiderschapsprogramma rond je dit thema af voor jouw herregistratie (formeel leren).

Data

Groep 2:

 • 1 oktober 2020
 • 10 december 2020

Groep 3:

 • 11 maart 2021
 • 10 juni 2021

Investering

De kosten voor professionaliseringsprogramma inclusief studiemateriaal, een coachsessie en de uitgebreide XOS-scan bedragen €1875,-. Dit programma is vrijgesteld van btw inzake de onderwijsvrijstelling.

Trainers

Het programma wordt verzorgd door:
Janny Budding, adviseur, docent en trainer bij Xpand, gespecialiseerd in loopbaan- en leiderschapscoaching.
André Guijs, ervaren adviseur en trainer bij Het Onderwijsbureau BV, tevens gediplomeerd interim directeur in het basisonderwijs.

Bouwen aan een veerkrachtige school is een opzichzelfstaand programma en kan los worden gevolgd van Leidinggeven aan inspirerend onderwijs.

Leidinggeven aan inspirerend onderwijs

Leidinggeven aan inspirerend onderwijs is speciaal ontwikkeld voor schoolleiders met ambitie. Inspirerend leidinggeven met het oog op de toekomst staat centraal. Dit programma is gecertificeerd door het schoolleidersregister PO voor twee professionaliseringsthema’s. Door het volgen van het programma rond je persoonlijk leiderschap en leidinggeven aan veranderingen af voor jouw herregistratie (formeel leren).

Xpand

Xpand begeleidt individuen, bedrijven en organisaties bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke potentieel en helpt hen hun doel op een gezonde manier te verwezenlijken.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over het leiderschapsprogramma Bouwen aan een veerkrachtige organisatie? Neem dan gerust contact op door te mailen naar info@hetonderwijsbureau.nl of bel naar 033-8887888.

Ja, ik meld me graag aan voor het programma Veerkracht! »