Ja, ik meld me graag aan voor het programma Veerkracht! »

Veerkrachtig leidinggeven – Leiderschap in het onderwijs

De term veerkracht staat voor de vaardigheid van een persoon om met onverwachte situaties, veranderingen en tegenslagen op een gezonde wijze om te gaan. We leven in een tijd van continue en snelle veranderingen, waarbij stress en stress gerelateerde ziektes veelvuldig voorkomen. Het is daarom van belang om als schoolleider de juiste voorwaarden te scheppen. Alleen dan ontwikkel je een veerkrachtige organisatie. En, niet onbelangrijk,  ook voor jezelf behoud je een gezond evenwicht.

Leiderschap in het onderwijs – Schoolleidersopleiding

Voor jou als schoolleider heeft Het Onderwijsbureau BV in samenwerking met Xpand dit professionaliseringsprogramma ontwikkeld. Gedurende het programma wordt er vanuit nieuwe invalshoeken theorie aangeboden. Je leest diverse boeken en hoort over onderzoeken, anders dan die veelal in de onderwijssector gebruikt worden. Hierover ga je in gesprek met de deelnemende schoolleiders, waarbij jouw dagelijkse praktijk centraal staat.

Schoolleiderschap in de praktijk

Naast de twee cursusdagen maak je enkele opdrachten, passend bij jouw werkzaamheden als schoolleider. Dit zijn opdrachten, waar je in de dagelijkse praktijk daadwerkelijk iets mee kunt. In een individuele coachsessie leer je de theorie in jouw persoonlijk functioneren te integreren. Dit is een zeer waardevol en praktisch programma. Het helpt je om als veerkrachtig schoolleider leiding te geven aan een veerkrachtig team.


Opbouw leiderschap in het onderwijs programma

Dag 1:
  • veerkrachtige teamcultuur;
  • veerkrachtige teamstructuur;
  • leidinggeven in een VUCA-wereld;
  • bouwen aan een veerkrachtige organisatie.
Coachgesprek
  • Persoonlijke verdieping;
  • XOS-Scan (veerkrachtscan voor organisaties);
  • Plan van aanpak.

Dag 2:
  • Agile team;
  • Dimensies van een gezonde organisatie;
  • Nieuwe veerkrachtige structuur implementeren en borgen.

Herregistratie schoolleidersregister PO

Dit leiderschapsprogramma en de coaching sluiten aan op de beroepsstandaard voor schoolleiders in het primair onderwijs en je herregistratie in het schoolleidersregister PO. Het programma richt zich op de wildcard ‘Veerkracht’ van de professionaliseringsthema’s. Dit thema is gecertificeerd door het schoolleidersregister PO. Door het volgen van het leiderschapsprogramma rond je dit thema af voor jouw herregistratie (formeel leren).


Bouwen aan een Veerkrachtige school start weer

Data

– In het najaar van 2024 starten we met nieuwe leiderschapsprogramma’s, meer informatie volgt snel! Ben je geïnteresseerd? Mail naar info@hetonderwijsbureau.nl


Investering

De kosten voor professionaliseringsprogramma inclusief studiemateriaal, een coachsessie en de uitgebreide XOS-scan bedragen €1975,-. Dit programma is vrijgesteld van btw inzake de onderwijsvrijstelling.


Trainers

Het programma wordt verzorgd door:
Janny Budding, adviseur, docent en trainer bij Xpand, gespecialiseerd in loopbaan- en leiderschapscoaching.
André Guijs, ervaren adviseur en trainer bij Het Onderwijsbureau BV, tevens gediplomeerd interim directeur in het basisonderwijs.


Download hier onze brochure

Leidinggeven aan inspirerend onderwijs

Leidinggeven aan inspirerend onderwijs is speciaal ontwikkeld voor schoolleiders met ambitie. Inspirerend leidinggeven in het onderwijs met het oog op de toekomst staat centraal. Dit programma is gecertificeerd door het schoolleidersregister PO voor twee professionaliseringsthema’s. Door het volgen van het programma rond je persoonlijk leiderschap en leidinggeven aan veranderingen af voor jouw herregistratie (formeel leren).


Leiderschap in het onderwijs – herregistratie

Volg je de leiderschapsprogramma’s leidinggeven aan inspirerend onderwijs én bouwen aan een veerkrachtige school, en rond je deze goed af? Dan zorgt dit voor voldoende punten voor je herregistratie.

Xpand

Xpand begeleidt individuen, bedrijven en organisaties bij het ontdekken en ontwikkelen van hun unieke potentieel en helpt hen hun doel op een gezonde manier te verwezenlijken.


Contact

Wil je graag meer informatie over het leiderschapsprogramma Bouwen aan een veerkrachtige organisatie? Neem dan gerust contact op door te mailen naar info@hetonderwijsbureau.nl of bel naar 033-8887888.

Ja, ik meld me graag aan voor het programma Veerkracht! »