Werk-gerelateerde coaching

Wanneer je wilt dat iemand een tijdje met je oploopt, wanneer je jouw effectiviteit wilt vergroten of wanneer je verder wilt ontwikkelen, kan coaching de oplossing zijn. Bij Het Onderwijsbureau BV werken ervaren coaches met expertise in uiteenlopende coachingsvragen en methodieken. Bij jouw vraag zoeken wij een passende coach, zodat jij met meer zelfvertrouwen en vitaliteit jouw potentieel (weer) maximaal benut en inzet. Neem gerust contact op om te bespreken, hoe jij door coaching kunt ontdekken, hoe je effectief gedrag inzet door bewustwording, het vergroten van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van jouw eigen mogelijkheden.

Teamcoaching

Wij werken met coaches, die jou als individu versterken, daarnaast werken wij met teamcoaches. Wanneer jullie team vastloopt in samenwerking en er meer nodig is dan een training, kan een externe teamcoach helpend zijn. Een teamcoach confronteert jullie team vanuit hartelijkheid en ondersteunt. Op die wijze komen jullie op constructieve wijze in gesprek, wordt er écht geluisterd en worden thema’s uitgesproken. Een teamcoach helpt om het maximale potentieel uit jullie team te halen en helpt te ontdekken hoe je optimaal samenwerkt. Voor teamcoaching bieden wij trajecten op maat aan, uitdagend, uitnodigend én passend bij jullie vraag.

De leraar als coach

Coaching is een begrip in opkomst in het onderwijs, leerlingen worden meer eigenaar van hun leerproces en daardoor verandert de rol van de leraar. Coaching en feedback richting leerlingen blijkt van groot belang voor de kwaliteit van het onderwijs en daardoor wordt dit meer en meer van leraren gevraagd. In het begeleiden van leerlingen in hun leerproces zijn coachingsvaardigheden van leraren een van de belangrijkste factoren. Om leraren handvatten en tools te geven, om te groeien in de rol van coach en in de verschillende coachingsvaardigheden, biedt Het Onderwijsbureau BV trainingen en trajecten op maat aan schoolteams.