Whatsapp
Standaard header afbeelding

Directeur De Marcusschool in Utrecht

Positie Directeur
Soort contract Vast
Regio Utrecht
Uur per week 32 - 40 uur

Korte omschrijving

Heb jij als directeur passie voor onderwijs en een groot hart voor gelijke kansen voor ieder kind en wil je maatschappelijke impact maken? Dan is deze baan iets voor jou!

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een:

Directeur | 0.8 - 1.0 fte
‘een betrokken en toegankelijk leider’

Als directeur weet jij vanuit een heldere onderwijsvisie in verbinding met het team de school verder te ontwikkelen. Samen werken aan een heldere visie voor de school, thematisch onderwijs en het profileren van de school zijn hierbij belangrijke speerpunten. Daarbij heb je oog en aandacht voor de diverse populatie van de school. Je hebt oog en oor voor culturele, maatschappelijke en onderwijskundige ontwikkelingen en kunt deze samen met het team vertalen naar de onderwijsbehoeften van onze leerlingen.
Vanwege jouw zichtbaarheid, toegankelijkheid en duidelijke manier van communiceren maak je makkelijk contact en zorg je voor een professionele schoolcultuur waarin het team, de leerlingen en de ouders zich gezien en gehoord voelen.

Jij, als onze nieuwe directeur:

  • staat stevig in je schoenen en durft knopen door te hakken;
  • bent toegankelijk, transparant en verbindend;
  • ondersteunt teamleden in hun onderwijskundige autonomie en houdt daarbij focus op de gezamenlijke uitgangspunten, kwalitatieve kaders en ontwikkeling;
  • bent in staat om op een constructieve wijze te informeren en te communiceren over ontwikkelingen binnen en buiten de school;
  • beschikt over leidinggevende ervaring in het onderwijs en hebt de schoolleidersopleiding afgerond.

Over de school

De Marcusschool profileert zich als een echte buurtschool, de school wil er zijn voor de kinderen in de wijk. Dit draagt de school ook uit door een Vreedzame school te zijn in de Vreedzame wijk Overvecht. De Marcusschool is een actieve school die zich voortdurend ontwikkelt op het gebied van de basisvaardigheden, op het gebied van de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze kinderen en de leerlingenzorg. De Marcusschool neemt als ‘echte buurtschool’ actief deel aan activiteiten in de wijk. De Marcusschool maakt onderdeel uit van de Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU).

Over KSU
De KSU-scholen bieden wereldgericht onderwijs dat kinderen in staat stelt de wereld te begrijpen. We leren hen te handelen vanuit democratische principes met oog voor een duurzame planeet en met zorg voor elkaar. Dit kan alleen samen met ouders, de wijk en de stad. Onze scholen staan midden in de samenleving.

Wij bieden:

  • een uitdagende functie waar jij voor de kinderen het verschil mag maken met je team;
  • een betrokken en loyaal team met een hart voor de kinderen;
  • een goed samenwerkend directeuren team;
  • inschaling in schaal D12, cao po.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Interesse?
Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV in Amersfoort.
Heb je naar aanleiding van deze vacature interesse of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Rineke Middelkoop (adviseur) op 06 1152 5580.
Reageren is mogelijk tot 22 april 2024 via de sollicitatiebutton. De voorgesprekken zijn gepland in week 19. De gesprekken met de benoemingsadviescommissie vinden plaats op 14 mei. Een tweede gespreksronde is gepland op 21 mei.

Vragen? Neem contact op met Rineke Middelkoop Rineke Middelkoop | Adviseur