Klik hier voor onze interne vacatures.
Whatsapp
Standaard header afbeelding

Directeur RKBS De Hussel in Grootebroek

Positie Directeur
Soort contract Vast
Regio Noord-Holland
Uur per week 32 - 40 uur

Korte omschrijving

Ben jij een koersvaste en verbindende leider en zet jij jouw kennis en vaardigheden graag in op een school waar gewerkt wordt vanuit visie en passie? Dan zou deze baan bij jou kunnen passen!

Functie omschrijving

Vanaf het nieuwe schooljaar zijn wij op zoek naar een:

Directeur | 0,8-1,0 fte
‘met hart voor onderwijs en oog voor de mens’

Opdracht
Er zijn de afgelopen periode een aantal ontwikkelingen in gang gezet, waar jij als directeur op aansluit. Dit is bijvoorbeeld het hetKan traject, waarbij we ons verder professionaliseren op het gebied van Jenaplan onderwijs, waar het vergroten van  eigenaarschap van kinderen en collega’s een thema is. In samenwerking werk je verder aan deze ontwikkeling, mede vanuit de ‘Big Rocks’ van SKO De Streek.

Je werkt samen vanuit collectieve ambitie en vertrouwen aan ontwikkeling van ons onderwijs. Er staat een krachtig, creatief team, dat verder groeit in de professionele cultuur. Daarnaast is het borgen van de gemaakte afspraken en de onderwijskwaliteit een belangrijk speerpunt. Jij (h)erkent kwaliteiten in het team en geeft hier ruimte voor. Ook lever je bovenschools je bijdrage binnen collegiale overleggen en de werkgroepen. Je bent zichtbaar en benaderbaar voor leerlingen, collega’s, ouders en omgeving.

Jij, als onze nieuwe directeur:

 • hebt passie voor Jenaplan onderwijs, een duidelijke onderwijsvisie, waar vanuit je inspireert en motiveert;
 • bent zichtbaar, aanspreekbaar en toegankelijk voor kinderen, ouders, collega's en partners;
 • bent een leider die werkt vanuit vertrouwen;
 • hebt een coachende stijl van leidinggeven waarin je het team van feedback voorziet;
 • weet als sparringpartner op te treden naar interne- en externe partijen;
 • hebt ervaring als leidinggevende binnen het onderwijs.

Over de school:

Basisschool De Hussel is een school voor Jenaplanonderwijs in Grootebroek met ongeveer 235 leerlingen. Onze visie op kinderen en onderwijs is “Elk mens is uniek; zo is er maar één.” Daarom heeft ieder kind en elke volwassene een onvervangbare waarde. Dit betekent dat wij elk kind benaderen als individu met zijn eigen ideeën, ervaringen, mogelijkheden en beperkingen. Het Jenaplanonderwijs sluit aan bij deze visie: de school is een leer- en leefgemeenschap, waarin op basis van vertrouwen met elkaar wordt omgegaan. We gaan daarbij uit van vier basisactiviteiten: gesprek, spel, werk en viering. Met een breed aanbod aan zelf ontwikkelde methodes, werkvormen en lesmateriaal, streeft het team ernaar om ieder kind sterk, boeiend onderwijs en een goede basis voor het leven te bieden.

Over SKO De Streek:
De Hussel is onderdeel van SKO De Streek, dat verantwoordelijk is voor het onderwijs op de negen katholieke basisscholen in de gemeenten Stede Broec en Drechterland. We creëren een omgeving waar iedereen er toe doet! We verzorgen kwalitatief, eigentijds en goed onderwijs waarin kinderen zich breed en optimaal kunnen ontwikkelen. Verwondering, betrokken en verbinding zijn hierbij belangrijke kernwaarden. Klik hier voor het strategisch beleidsplan van SKO De Streek.

Wij bieden:

 • een team van collega’s dat zich elke dag met passie inzet voor de leerlingen en de school; 
 • betrokken ouders die de school een warm hart toedragen; 
 • mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen, door middel van training en opleiding;
 • een goede samenwerking en verbinding met collega-directeuren en medewerkers van het bestuurskantoor;
 • goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • salariëring volgens cao po in schaal D12;
 • overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO-PO.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Interesse?
Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV in Amersfoort. Heb je naar aanleiding van deze vacature interesse of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Lianne Buist, op 06-23800671. 
Reageren is mogelijk t/m 1 juni 2024 via de sollicitatiebutton. De voorgesprekken vinden in week 23. De gesprekken met de benoemingsadviescommissies vinden plaats op 13 juni in de middag en 17 juni in de namiddag, avond.
 

Vragen? Neem contact op met Lianne Buist Lianne Buist | Senior Adviseur