Gepubliceerd op: 21-11-2023

Mijn zaterdagen staan vrijwel wekelijks in het teken van voetbalwedstrijden. Als trainer/coach probeer ik een dameselftal op een hoger level te krijgen. Met wisselend succes overigens, maar gelukkig is het seizoen nog lang. Bijzondere aandacht heb ik altijd gehad voor de keeper. Als voor de wedstrijd de andere speelster een rondo doen, zorg ik ervoor dat onze nummer 1 klaar wordt gestoomd om ballen tegen te houden.

 

De keeper lijkt altijd een soort afwijkende rol te hebben; je draagt andere kleding, je staat een beetje opgesloten tussen twee palen en een lat en als er door een teamgenoot wordt gescoord sta je in je eentje te juichen.

 

Als adviseur bij Het Onderwijsbureau voel ik me ook wel eens een keeper. Geen traditionele goalkeeper, maar een goalplayer! Geen lijnkeeper, maar een veldkeeper. Ik mag het prachtige onderwijsspeelveld in mijn nieuwe rol ontdekken. Als keeper wil ik het complete veld kunnen overzien en snappen wat er zich afspeelt in de verschillende veldlinies. Laten we eerlijk zijn. Elke schoolorganisatie heeft toch verdedigers, middenvelders en aanvallers nodig! Ik krijg energie van het samenspel tussen mensen; kandidaten en commissies; adviseurs en scholen. Het is prachtig om die bevlogenheid van leerlingen, leerkrachten en schoolleiders te mogen zien als ik op scholen kom.

 

Benieuwd naar ons voetbalrecept? Onze speelwijze kenmerkt zich door de woorden: Dichtbij, Open en echt, Gedreven en Deskundig. Het levert prachtige resultaten op. Neem gerust contact met mij op: Samen maken we er een prachtige wedstrijd van! Doelpunt!

een bevlogen keeper in het onderwijs