Gratis demo aanvragen »

360° feedback: zonder reflectie geen groei

Elke sterke onderwijsprofessional investeert in persoonlijke ontwikkeling en weet hoe feedback van anderen bijdraagt aan die ontwikkeling. In praktijk is het vaak lastig tijd en ruimte te vinden om collega’s om feedback te vragen. Zonde! Want juist feedback zorgt voor groei van jou als onderwijsprofessional en daarmee ook het effect van de professional op het onderwijs. Daarom heeft Het Onderwijsbureau BV het instrument 360° feedback ontwikkeld.

Wat is 360° feedback?

Feedback eenvoudig verzamelen wordt mogelijk gemaakt door deze handige online tool. Aan de hand van een competentieprofiel passend bij de functie van de onderwijsprofessional worden vaardigheden, kennis en gedrag geëvalueerd door een groep feedbackgevers. Het Onderwijsbureau BV beschikt over verschillende profielen, zoals die van schoolleider, leerkracht, bestuurder, directeur IKC, teamleider enzovoorts, die aansluiten op de functieprofielen binnen het onderwijs. Elk profiel kan op maat worden gemaakt om volledig aan te sluiten op het profiel van de testpersoon.

Bij elke competentie in het gekozen profiel past een aantal stellingen die door de feedbackgevers én door de testpersoon (als zelfreflectie) worden gewaardeerd. De feedbackgevers worden ingedeeld in verschillende groepen, zoals leidinggevende, collega’s, MR, externe relaties enzovoorts. Zij krijgen vervolgens twee weken de tijd krijgen om anoniem op de stellingen te reageren.

Zodra iedereen heeft gereageerd, wordt de feedback automatisch geanalyseerd en gebundeld in een professioneel vormgegeven 360° feedbackrapport. De testpersoon ontvangt dit rapport per e-mail.

Kortom: de 360° feedback is een efficiënt hulpmiddel in persoonlijke ontwikkeling dat kan worden ingezet in de gesprekkencyclus, bij het maken van een POP, het inventariseren van opleidingsbehoeften of als onderdeel van de feedbacktraining.

In gesprek over het 360° feedbackrapport

Wij geloven dat het echte leren begint bij het interpreteren van feedback. Omdat dit er in de praktijk vaak bij inschiet, bieden wij de ontvangers van het 360° feedbackrapport een nabespreking aan met een ervaren adviseur van Het Onderwijsbureau BV. Tijdens dit gesprek word je uitgedaagd en geïnspireerd om op basis van de feedback kritisch naar jezelf en je eigen ontwikkeling te kijken.

Evaluatie College van Bestuur

Ben je bestuurder en wil je graag een feedback verzamelen ten behoeve van jouw evaluatiemoment? Het Onderwijsbureau BV biedt een maatwerktraject aan waar 360° feedback een onderdeel van is. De kosten voor dit traject zijn €1150,- inclusief een voor- en nagesprek, een profiel op maat en de 360° feedbacksessie met professioneel opgemaakt rapport.

Wat zijn de kosten?

De 360° feedbacktool is al beschikbaar vanaf één testpersoon tot hele onderwijsorganisaties. De prijs is afhankelijk van het aantal feedbackgevers dat per rapport ingezet wordt.
Voor een leerkacht/docent zijn dat standaard 5 feedbackgevers, een directeur PO 20 en voor de overige profielen 10. Het invoeren van meer feedbackgevers is mogelijk voor een kleine meerprijs.

Leerkracht PO: €55,-
Docent VO: €65,-
Directeur PO: €275,-
Andere profielen: €150,-
Bestuurder: €1150,-
Hele team: vraag naar de korting

Genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Voor maatwerk waarbij wij nieuwe competentieprofielen uitwerken of aanpassen rekenen wij een uurtarief van €100,- exclusief btw.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Bel of mail Pieter Vos of vraag een gratis demo aan, waarmee je meer inzicht krijgt in de 360° feedbacktool. In de demo doorloop je twee standaard competenties uit het basisprofiel voor schoolleider en ontvang je een demo-rapport.

Gratis demo aanvragen »