Gratis demo aanvragen »

360° feedback: zonder reflectie geen groei

Elke sterke onderwijsprofessional investeert in persoonlijke ontwikkeling en weet hoe feedback van anderen bijdraagt aan die ontwikkeling. In praktijk is het vaak lastig tijd en ruimte te vinden om collega’s om feedback te vragen. Zonde! Want juist feedback zorgt voor groei van jou als onderwijsprofessional en daarmee ook het effect van de professional op het onderwijs. Daarom heeft Het Onderwijsbureau BV het instrument 360° feedback ontwikkeld.

Wat is 360° feedback?

Dit is een online tool waarbij feedback op het functioneren van de onderwijsprofessional wordt verzameld. Aan de hand van competenties worden vaardigheden, kennis en gedrag geëvalueerd door de testpersoon én door relevante anderen. Denk bijvoorbeeld aan competenties als ‘onderwijskundig leidinggeven’, ‘uitbouwen van relevante netwerken’ of ‘resultaatgericht werken’.

Bij elke competentie past een aantal stellingen die door de feedbackgevers worden gewaardeerd. Eenmaal verzameld geeft deze feedback vanuit verschillende perspectieven (bijvoorbeeld ‘leidinggevende’, ‘collega’s, en ‘externe relaties’) inzicht in beelden die bestaan over het functioneren van een testpersoon. De 360° feedback is een efficiënt hulpmiddel in persoonlijke ontwikkeling en wordt ingezet in de gesprekkencyclus, bij het maken van een POP, het inventariseren van opleidingsbehoeften, of als onderdeel van de feedbacktraining.

Hoe werkt 360° feedback?

De 360° feedback start met het bepalen van de competenties en bijbehorende stellingen. Het Onderwijsbureau BV beschikt over competenties (-sets) die aansluiten op de functieprofielen binnen het onderwijs. Volledig maatwerk is hierbij mogelijk. De testpersoon draagt zelf respondenten aan. Binnen het 360° feedbacksysteem is het mogelijk de respondenten in verschillende groepen in te delen (leidinggevende, collega’s, etc.).

De online 360° feedbackvragenlijst wordt aan de testpersoon en de respondenten verzonden die vervolgens twee weken de tijd krijgen om de stellingen te beantwoorden. Zodra alles is ingevuld, wordt de feedback automatisch geanalyseerd en gebundeld in een 360° feedbackrapport. De deelnemer ontvangt het pdf-bestand per e-mail.

Wat zijn de kosten?

De 360° feedbacktool is al mogelijk vanaf één persoon. De kosten voor het 360° feedbackrapport zijn afhankelijk van het competentieprofiel, het aantal respondenten en de aanpassingen. Een 360° feedbacksessie voor bijvoorbeeld een schoolleider, met een standaard competentieprofiel voor schoolleiders en maximaal 15 respondenten is er vanaf € 275,-. Het Onderwijsbureau BV beschikt over passende basis competentieprofielen, welke de onderwijsinstelling kan aanvullen met eigen kenmerken.

Evaluatie College van Bestuur of bovenschools directeur

Ben je bestuurder en wil je graag een feedbackrapport uitzetten ten behoeve van jouw jaarlijkse evaluatiemoment? Het Onderwijsbureau BV biedt een maatwerktraject aan waarbij de 360°feedbacktool een onderdeel is. De kosten voor dit traject zijn €1150,- inclusief een voor- en nagesprek, een profiel op maat en de 360° feedbacksessie.

In gesprek over het 360° feedbackrapport

Wij geloven dat het echte leren begint bij het interpreteren van feedback. Omdat dit gesprek er in de praktijk vaak bij inschiet, bieden wij de ontvangers van het 360° feedbackrapport een nabespreking aan met een ervaren adviseur van Het Onderwijsbureau BV. Tijdens dit gesprek wordt de feedbackontvanger uitgedaagd en geïnspireerd om op basis van de feedback kritisch naar zichzelf en de eigen ontwikkeling te kijken.

360° feedback in eigen beheer?
Als school kun je de 360° feedbacktool zelf beheren en onder eigen naam aanbieden aan jouw medewerkers. In een eigen huisstijl, via een eigen URL en met eigen competenties. Kortom: jij bent de afzender en medewerkers vinden geen verwijzing naar ons systeem. Je betaalt per rapport en hebt geen licentie nodig. Wij komen graag bij je langs om de mogelijkheden te verkennen.

Wil je meer informatie? Mail Pieter Vos

Gratis demo aanvragen »