Whatsapp
Standaard header afbeelding

Directeur Westerschool in Gouda

Positie Directeur
Soort contract Vast
Regio Zuid-Holland
Uur per week 32 - 36 uur

Korte omschrijving

Ben jij een bouwer die grenzen verkent, verlegt en borgt? En krijg jij er energie van om de verbinding met de wijk te versterken en de school verder te profileren? Dan bouwen we graag samen met jou voort op ons fundament. Hopelijk tot snel!

Functie omschrijving

De Westerschool, is een prachtige, karakteristieke en christelijke basisschool gevestigd in de levendige wijk Korte Akkeren. Op de school komen verschillende culturen samen, onze missie is niet voor niets ‘Samen ontdekken we de wereld’. We vinden het van belang om onze leerlingen een stevige basis mee te geven. Dit doen we onder andere door te focussen op de basisvakken. Daarnaast bieden wij een rustige leeromgeving waar kinderen op hun eigen niveau en tempo mogen ontwikkelen. Als team zijn we trots op het nieuwkomersonderwijs dat wij bieden, het professionele en hardwerkende team en ons grote hart voor onderwijs en de leerlingen.

Voor de Westerschool zijn we op zoek naar een: 

Directeur  | 0.8 fte
‘bouwer die in gezamenlijkheid grenzen verkent, verlegt en borgt’

Jij, als onze nieuwe directeur bent in staat om in gezamenlijkheid met ons team voort te bouwen op ons fundament en het onderwijs verder te ontwikkelen. Daarnaast weet je door ervaring bij te dragen aan de missie van de school en de meertaligheid binnen de school te versterken. Je bent een betrokken schoolleider die het een uitdaging vindt om de verbinding met de wijk te versterken en de mogelijkheden tot samenwerken met verschillende partners te onderzoeken. Ook weet jij de school op een goede manier te profileren en ben je een betrokken en zichtbare leidinggevende. Vanuit jouw eigen christelijke overtuiging weet jij de identiteit van de school te waarborgen.

Onze nieuwe directeur

 • is in staat om vanuit een duidelijke visie prioriteiten te stellen en te zorgen voor rust en borging; 
 • weet het team te inspireren en motiveren en beschikt over humor en relativeringsvermogen; 
 • weet vanuit een open houding bij te dragen aan een cultuur waarin iedereen zich gehoord en gestimuleerd voelt;
 • ziet het belang van goede samenwerkingen zowel in- als extern;
 • vindt het een uitdaging om verder te bouwen aan de positieve zichtbaarheid van de school in de wijk;
 • heeft ervaring als schoolleider en is met voorkeur in het bezit  van een afgeronde schoolleidersopleiding.  

Over Scholenstichting PCPO De Vier Windstreken

Stichting PCPO De Vier Windstreken verzorgt protestants-christelijk en interconfessioneel onderwijs in Gouda en omgeving. Op de vijftien basisschoollocaties en één school voor SBO werken ongeveer 350 medewerkers enthousiast aan kwalitatief hoogstaand onderwijs voor 2.650 leerlingen. De Vier Windstreken kenmerkt zich door een grote mate aan diversiteit waardoor we in gezamenlijkheid een heel breed onderwijsaanbod hebben, uiteraard wel vanuit een gezamenlijk gedeelde visie. Die visie is gebaseerd op waarden die verbonden zijn met onze christelijke identiteit. Het fundament van onze strategische koers is ‘Oog voor elkaar’, en is gestoeld op vier pijlers: samen verbinden, samen leren, samen ontwikkelen en samen gericht op de toekomst. 

Wij bieden

 •  werken in een enthousiast, professioneel en gemotiveerd team; 
 • een prachtige werkomgeving met een diversiteit aan culturen; 
 • fijne en collegiale samenwerking met de andere directeuren;
 • brede ondersteuning vanuit het bestuursbureau; 
 • salariëring volgens CAO PO, schaal D12.

Interesse?
Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV in Amersfoort. Heb je naar aanleiding van deze vacature interesse of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Diewke van ‘t Veld (adviseur) op 06 43756306. 
Reageren is mogelijk t/m maandag 4 maart 2024 via de sollicitatiepagina van Het Onderwijsbureau BV. De pre-selectiegesprekken vinden plaats in week 10. De eerste gesprekken met de benoemingsadviescommissies vinden plaats in week 11 en de tweede gesprekken staan ingepland in week 12. 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure 
 

Vragen? Neem contact op met Diewke Veld Diewke Veld | Adviseur