Whatsapp
Standaard header afbeelding

Beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit

Positie Beleidsmedewerker
Soort contract Vast
Regio Zuid-Holland
Uur per week 32 - 40 uur

Korte omschrijving

Heb jij passie voor excellent onderwijs? En ben jij een data-analist die met een makkelijke pen managementinformatie vertaald naar bruikbare sturingsinformatie voor het bestuur en de scholen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie omschrijving

Wij zijn op zoek naar een:

Beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit  | 0.8 – 1.0 fte

‘een nieuwsgierige data-analist die graag pro-actief samenwerkt’

Vanuit jouw sterk analytisch vermogen en een frisse kijk op onze data, ons onderwijs en onze organisatie, ga je aan de slag met het monitoren van de ontwikkeling van opbrengsten. Dit doe je in nauwe samenwerking met de senior adviseur die ook je leidinggevende is. Samen vormen jullie de nieuwe tandem van de dienst ‘Onderwijs en kwaliteit’. 
Werken met Excel en andere systemen is voor jou bekend, evenals het samenbrengen van gegevens uit verschillende bronnen tot waardevolle managementinformatie. Naast sterke communicatieve vaardigheden ben je in deze nieuwe rol in staat om op begrijpelijke wijze informatie te presenteren. 
Het accent van deze prachtige functie ligt op de verdere inrichting van het stelsel van kwaliteitszorg op alle scholen van Het Rijnlands Lyceum. 

Onze beleidsmedewerker:

•    is proactief, organisatiesensitief en communicatief sterk, in zowel de Nederlandse- als de Engelse taal;
•    is op de hoogte van relevante wet- en regelgeving in het funderend onderwijs en het actuele onderzoekskader van de Inspectie van Onderwijs;
•    beschikt over hbo werk- en denkniveau en relevante werkervaring;
•    is vaardig in het analyseren van ‘harde’ en ‘zachte’ onderwijskwaliteit gegevens en in het vertalen hiervan naar rapportages, adviezen en beleidsdocumenten;
•    is, vanwege het internationale karakter van de stichting, breed geïnteresseerd en georiënteerd in het onderwijs. 

Onze Stichting Het Rijnlands Lyceum

Stichting Het Rijnlands  Lyceum heeft drie  basisscholen en vijf scholen  voor voortgezet onderwijs gevestigd in Zuid-Holland, van Den Haag tot Sassenheim. Met 1200 medewerkers bieden wij excellent onderwijs aan. Karakteristiek voor Het Rijnlands is het internationale onderwijsaanbod, inclusief tweetalig onderwijs binnen een aantal zeer verschillende scholen voor basis- en voortgezet onderwijs inclusief een Internationale en een Europese school.
Het bestuursbureau adviseert en ondersteunt met 40 medewerkers de scholen op het terrein van HR, Financiën, ICT en Facilitaire zaken. Vanaf 2024 gaat ook dienstverlening rondom Onderwijs en Kwaliteit worden toegevoegd en ontstaat een nieuw team onder leiding van de senior adviseur. Je rapporteert en wordt aangestuurd door het College van Bestuur. De standplaats is op het bestuursbureau in Leidschendam-Voorburg maar je zult ook regelmatig op de verschillende scholen zijn.

Wij bieden:

•    een inspirerende en lerende werkomgeving met bevlogen medewerkers en een groot hart voor de ontwikkeling van kinderen;
•    goede scholings- en ontwikkelmogelijkheden;
•    een laptop en een budget om je thuiswerkplek in te richten;
•    een nieuwe functie met veel ruimte en verantwoordelijk om zelf inkleuring te geven; 
•    salariëring volgens CAO VO (schaal 10) met daarbij alle overige interessante onderwijsregelingen zoals een ruime verlofregeling.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Interesse:
Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV in Amersfoort. Heb je naar aanleiding van deze vacature interesse of vragen, neem dan vrijblijvend contact op met Alexander van Horssen (senior adviseur) op 06 4801 0038. Reageren is mogelijk t/m maandag 20 februari 2024 via de sollicitatiepagina van Het Onderwijsbureau BV.
De voorgesprekken met Het Onderwijsbureau BV. zijn gepland in week 8 en 9. De gesprekken met de benoemingsadviescommissie vindt plaats in week 10 en 11. We streven naar een afronding van deze procedure voor 1 april 2024. 

Vragen? Neem contact op met Alexander van Horssen Alexander van Horssen | Adviseur