Gepubliceerd op: 13-11-2020

Veerkrachtig leiderschap in het onderwijs

Een school, die zicht heeft op zijn bestaansgrond, kernwaarden, ambitie en unieke kwaliteiten maakt het verschil. Het is krachtig als dit van binnenuit komt. Een visie die vanuit het team wordt opgebouwd is betekenisvol. Het geeft ook richting aan de doelen, zorgt voor verbinding, geeft energie en zet aan tot continu verbeteren. Een motiverende visie, die leerkrachten herkennen en uitdragen wordt zichtbaar in de keuzes, die gemaakt worden. Hoe is dat bij jou op school? Weet jij waarom het gaat zoals het gaat? Wat zijn jullie kernwaarden, waar blinken jullie in uit als school en welke ambitie hebben jullie? Oftewel:

Wat zijn jouw drijfveren?

Drijfveren zeggen iets over jouw motivatie, houding, voorkeur en waarden. Dat wat je werkelijk beweegt. Je krijgt er energie van en je stapt er je bed voor uit. Drijfveren bepalen dan ook in grote mate je gedrag. Wat een passie en energie straal je uit als je vanuit jouw eigen waarden en kwaliteiten iedere dag kunt werken. Je weet waarom je het doet! De afgelopen maanden hebben we verschillende trainingen verzorgd. Mooi om te zien hoe op scholen vuurtjes gaan branden als het over het waarom van onderwijs gaat!

“Na deze dag heb ik zin om er verder mee aan de slag te gaan.”
“Het gaf energie!”
“Fijn om dit zo samen met elkaar te doen.”

Contact

We vinden het geweldig om te mogen doen. Hier krijgen we bij Het Onderwijsbureau BV energie van.
Wil jij met jouw team ook bouwen aan (veer)krachtig onderwijs? Stuur me een bericht en we drinken (digitaal) een kop koffie!

Alvast meer weten? Klik hier voor alle informatie rondom de training 'Bouwen aan een veerkrachtige school':