Gepubliceerd op: 22-01-2020

Even voorstellen… Ik ben Pieter Vos, 27 jaar oud en ik woon in Barneveld. Na zo’n vijf jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, ben ik sinds kort actief als adviseur bij Het Onderwijsbureau BV. Een sprong in het diepe, maar wel eentje waar ik erg enthousiast over ben.

“Wat als het nou wel kan…” is een van mijn favoriete uitspraken, want het zoeken naar creatieve oplossingen geeft mij energie. Ik heb dat een aantal jaar met mijn leerlingen gedaan. Uiteindelijk blijkt vaak dat met een beetje omdenken heel veel wél mogelijk is. Ook nu ik de overstap heb gemaakt naar Het Onderwijsbureau blijf ik op een creatieve en vernieuwende manier betrokken bij het onderwijs. Ik zie mijzelf als een optimistische, mensgerichte adviseur, die er blij van wordt als de juiste persoon op de juiste plek terecht komt.

In mijn werk word ik geïnspireerd door de eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen Covey. Een andere inspiratiebron is het traditionele Zuid-Afrikaanse Ubuntu, wat “ik ben omdat wij zijn” betekent. Dit principe gaat uit van wederzijdse afhankelijkheid en het overbruggen van verschillen, net als Covey synergie stimuleert. Want in de connectie met anderen, komt de individu pas echt tot zijn recht. Vandaar dat ik uitkijk naar het ontmoeten van onderwijsmensen en het voeren van gesprekken om te ontdekken wat hen drijft.

Mijn vrije tijd vul ik in met het maken van muziek, het zorgen voor mijn planten en het plannen van mijn naderende bruiloft. Ik houd van gezelligheid en omring me graag met vrienden en familie, want in het samenzijn ben ik pas echt mijzelf. Lekker Ubuntu!