Gepubliceerd op: 20-08-2019

Even voorstellen…

Mijn naam is Kim van Aalten, ik ben 29 jaar, woon samen met mijn vriend in De Meern en mag mijzelf sinds juni 2019 adviseur bij Het Onderwijsbureau BV noemen.

Na bijna negen jaar werkzaam geweest te zijn als leerkracht, onderbouwcoördinator en MT-lid in het basisonderwijs, was het voor mij tijd voor een nieuwe stap. En wat vind ik het leuk dat deze bij Het Onderwijsbureau gaat plaatsvinden!

Onderwijs en ontwikkeling hebben altijd mijn interesse gehad en ik merkte dat ik zelf ook de behoefte heb om me steeds verder te ontwikkelen. De laatste tijd heb ik dit vooral gedaan op het gebied van Human Resources. De functie van onderwijsadviseur lijkt mij er één waar ik zowel mijn expertise en ervaring uit het onderwijs in kwijt kan, als mijn nieuw opgedane kennis wat betreft Human Resources. Een perfecte match!

Ik heb Het Onderwijsbureau BV leren kennen als een inspirerend bedrijf dat het beste uit de onderwijsprofessionals wil halen, maar het daarbij vooral belangrijk vindt dat zij zichzelf blijven en hun eigen keuzes maken. Dit is denk ik essentieel voor een adviesbureau en past ook bij mijn eigen visie op onderwijs. Het citaat ‘Help mij het zelf te doen’ van Maria Montessori is er één die ik vaak in gedachten had tijdens mijn werk als leerkracht.

Naast mijn werk houd ik mij graag bezig met muziektheater. Ik ben lid van een vereniging die haar producties geheel zelf op de planken zet, van het aanvragen van fondsen en aantrekken van sponsoren tot het instuderen van de choreografieën. Alles wordt écht samen gedragen.  Dat is iets wat bij mij past, ook in mijn werk; samen iets creëren. Hard werken en vervolgens trots zijn op wat je als team bereikt hebt!