Gepubliceerd op: 19-05-2020

Veel mensen hebben de laatste tijd hun bureau moeten inwisselen voor een keukentafel, het kantoor voor de hobbykamer en het vergaderen voor het staren naar een computerscherm. Zo ook Eline, die onze administratie en facturatie verzorgt. Van werken op een gezellig kantoor met veel aanloop, in een dynamisch team van adviseurs en trainers, tot thuis werken aan de eettafel, met alleen je man en kinderen om je heen. En zelfs vanuit huis overziet ze met veel plezier en een grote nauwkeurigheid de financiële boekhouding en alle andere administratie van ons bedrijf.

Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik heb eerst de secretaresse opleiding gedaan bij MBO Amersfoort en daarna Office Management bij Schoevers. Ik ben toen bij een groot bedrijf gaan werken als secretaresse van het hoofd van de afdeling communicatie. Later stapte ik binnen datzelfde bedrijf over naar de internationale afdeling als projectsecretaresse, waar ik met veel plezier gewerkt heb. Ik ben een tijdje thuis geweest om bij de kinderen te zijn. Ik werd toen gevraagd om Het Onderwijsbureau BV te komen ondersteunen met onder andere de facturatie en de administratie. En daar geniet ik nog steeds van.

Nu werk je bij een bedrijf dat gericht is op onderwijs. Wat is volgens jou goed onderwijs?
Ik zie het natuurlijk vanuit mijn rol bij Het Onderwijsbureau BV, maar ook vanuit mijn rol als moeder. Ik vind het ontzettend belangrijk dat in een school en in de klas elk kind gezien wordt en dat er aandacht is voor hoe elk kind is. Dat leerkrachten de kinderen écht zien en écht kennen en ze een plek geven waar ze kunnen groeien. En om de leerkrachten in staat te stellen dat te doen, is goed leiderschap nodig. Een schoolleider moet op zijn beurt ook weer de leerkrachten zien en ruimte geven om hun talenten in te zetten en te groeien. Daarom vind ik het werk hier zo gaaf, dat we scholen kunnen helpen bij het zoeken naar goede leidinggevenden, want daar heeft de hele school baat bij.

Wat houdt jouw werk in? Waar ben je wekelijks mee bezig?
Aan het begin van elke maand komen er bijvoorbeeld meerdere facturen binnen, en moeten er een heleboel facturen verstuurd worden. Normaal gesproken heb ik weinig contact met onze interimmers of opdrachtgevers, minder dan bijvoorbeeld de adviseurs, maar wanneer er iets niet klopt of aangepast moet worden, vind ik het wel leuk om de persoon achter de factuur te spreken. Zo wordt het werk ook persoonlijker en kan ik er voor zorgen dat de administratie kloppend is.
Ik heb trouwens wel een keer een hele reeks verkeerde facturen gemaakt. Daar kwam ik toen na een paar maanden pas achter. Ik kan me dat moment nog goed herinneren, want ik kreeg het helemaal warm toen ik ontdekte dat ik meerdere keren een verkeerd bedrag had ingevoerd. Alles moest gecrediteerd en opnieuw verstuurd worden. Dat was natuurlijk veel extra werk.

Waar ben je bij Het Onderwijsbureau BV trots op?
Als ik kijk naar hoe we begonnen zijn en hoe het nu is, dan is het duidelijk dat we heel veel bereikt hebben met elkaar. We hebben een sterke en duidelijke visie voor het onderwijs en ik vind het mooi dat we scholen echt goed kunnen helpen met de vragen die ze hebben. Want inhoudelijk zijn we ook heel erg sterk. Ik ben er trots op dat we goed zijn in persoonlijk contact met klanten en kandidaten. Ik geloof dat dat vertrouwen wekt in de manier waarop we werken. En dan vind ik het helemaal mooi als ze een tijd later weer terug komen met nieuwe opdrachten!