Ontdek waar je energiebronnen zitten en waar je verandering kunt brengen.

Elke dag werken met een volle klas kinderen, een uitdijend administratief takenpakket, toenemend lerarentekort: vind je het gek dat de energie van leerkrachten aan het einde van de werkdag vaak helemaal op is? Het werk lijkt nooit af en je wilt zorgen voor een goede ontwikkeling en aandacht voor ieder kind. Hoe voorkom je dat alles bij elkaar leidt tot te hoge werkdruk en hoe blijf je iedere dag met energie naar je werk gaan?

Naast dat de overheid middelen beschikbaar stelt en nadenkt over oplossingen, zijn wij er bij Het Onderwijsbureau BV van overtuigd dat je zelf ook een aantal sleutels in handen hebt om je eigen werkdruk en die van je collega’s aan te pakken.

Tijdens de training ga je zelf aan de slag om je energiebronnen, je bronnen voor werkdruk en je kwaliteiten in kaart te brengen. Ook krijg je helder waar jij invloed op uit kunt oefenen en hoe je gebruik kunt maken van kwaliteiten van anderen. Je krijgt tools om effectiever te werken, keuzes te maken, je kwaliteiten te benutten en je passie te behouden. Wanneer je als team deze training volgt, ben je gezamenlijk in staat veranderingen te starten.

Opbouw training

De training is als volgt opgebouwd:

Vooraf:
Door een korte opdracht vooraf kom je voorbereid naar de training.

Studiedag:
Tijdens een interactieve dag krijg je grip op het begrip werkdruk, je eigen energiebronnen en werkdruk-beleving en die van anderen. Je ontdekt hoe je nog meer kunt werken vanuit je eigen kwaliteiten en hoe je elkaar daarin aan kunt vullen. Je ontvangt tools om effectiever te werken en keuzes te maken. Je gaat naar huis met een persoonlijk plan voor verandering: morgen, de komende maand en het komende jaar. Zodat jij en je collega’s dagelijks met passie en plezier werken.

Terugkoppelen:

Het is mogelijk om na een aantal maanden een vervolgsessie te plannen om te evalueren waar je staat als individu of als team. Wat hebben we al bereikt en wat is er verder nodig om de verandering te borgen?

Investering

Kosten teamtraining: 750 euro per dagdeel per trainer. Het aantal trainers wordt in overleg afgestemd en is mede afhankelijk van de groepsgrootte. Trainingen en coaching door Het Onderwijsbureau BV zijn vrijgesteld van btw. De tijdsinvestering voor deze training is twee dagdelen.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over deze training en de mogelijkheden van een maatwerkprogramma bespreken? Neem dan contact met ons op: trainingen@hetonderwijsbureau.nl. Je kunt ons ook bellen op het nummer 033 – 8887888.

Direct aanvragen