Krijg zicht op kwaliteiten en teamrollen om samenwerking blijvend te versterken!

Een opbouwende samenwerking blijkt in praktijk soms lastig en dan is samenwerken frustrerend. Collega’s ergeren zich aan elkaar, vergaderingen duren eindeloos, kritiek wordt via via geuit, rollen zijn niet helder en alleen werken gaat makkelijker en sneller dan samen. Niet gek dus dat zaken als CITO-scores, de zorgstructuur, de sinterklaasactiviteiten en een nieuw onderwijsconcept voorrang krijgen op de teamagenda.

Samenwerken maakt dat je iets presteert wat alleen niet lukt. Wanneer een team elkaar goed kent, blijkt dat er eerder feedback wordt gegeven en prettiger wordt samenwerkt. Dit draagt bij aan het werkplezier. Bij het Onderwijsbureau BV zijn wij ervan overtuigd dat wanneer een team onderling zicht heeft op kwaliteiten van een ieder, elkaar beter kent, dat de samenwerking verbetert. Tijdens deze training ga je zelf aan de slag met jouw kwaliteiten en vervormingen. Je krijgt zicht op teamrollen, jouw plek in het team en ontvangt tools die bijdragen aan de samenwerking. Jullie gaan zelf aan de slag met het belang en de invulling van jullie samenwerking.

Opbouw training
De training is opgebouwd in drie dagdelen. Hierin verdiepen we enkele theoretische kaders en gaan jullie zelf actief aan de slag. De training is zowel inspirerend als praktisch en activerend. Het gaat om: ‘wat doe jij ermee, wat heb jij eraan en hoe komt het er in concreet gedrag uit te zien?’. Zodat je de volgende dag direct zichtbaar anders samenwerkt.

Je leert in deze training:

  • je eigen kwaliteiten en vervormingen en die van collega’s te (h-) erkennen;
  • de teamrollen herkennen en gebruiken in jullie team;
  • welke kwaliteiten passend zijn bij jullie team en dit te concretiseren in gedrag;
  • waar jullie staan qua samenwerking, wat het doel is en hoe daar te komen;
  • een heldere visie op jullie samenwerking te bepalen;
  • welke vervolgstappen jullie gaan zetten om de samenwerking en ieders rol daarin vorm te geven.

Concreet levert de training op:

  • teamleden die op papier hun kwaliteiten en vervormingen hebben staan;
  • een overzicht van de Belbinrollen (desgewenst een ander teamrolmodel) van het team;
  • een nulmeting van de samenwerking van het team op papier;
  • een eigen, duidelijk omschreven doelstelling van jullie samenwerking als team.

Investering
Kosten teamtraining: 750 euro per dagdeel per trainer. Het aantal trainers wordt in overleg afgestemd en is mede afhankelijk van de groepsgrootte. Trainingen en coaching door Het Onderwijsbureau BV zijn vrijgesteld van btw. De tijdsinvestering voor deze training is in overleg in te vullen, het gehele programma bestaat uit drie dagdelen.

Meer informatie
Wil je graag meer informatie over deze training en de mogelijkheden van een maatwerkprogramma bespreken? Neem dan contact met ons op: trainingen@hetonderwijsbureau.nl. Je kunt ons ook bellen op het nummer 033 – 8887888.

Direct aanvragen