Zichtbare afspraken en planmatig aan de slag

Leuk, al die plannen en afspraken die gemaakt worden tijdens vergaderingen. Maar bij het volgende overleg zie je dat de helft van de collega’s de afspraken niet is nagekomen. Of erger nog, dat je zelf ook niet meer weet wat er eigenlijk was afgesproken. Zonde van de tijd! Zijn deze vergaderingen dan helemaal niet nuttig óf kunnen ze op een andere manier ingezet worden?

Hoe zorg jij voor een team dat weet waar jullie mee bezig zijn, wat er nog moet gebeuren en wat de voortgang is? Door doelen en afspraken visueel te maken en hier wekelijks kort bij stil te staan kun je als team op een planmatige manier aan de slag gaan.

Het Onderwijsbureau BV begeleidt teams bij het ontwikkelen van een planmatige aanpak, volledig afgestemd op de school. Na het gezamenlijke opstellen van een plan van aanpak, maken we met het team een planbord. Als school kiezen jullie de taal, weergave en volgorde die past bij het team. Met doelen die altijd inzichtelijk zijn en regelmatig besproken worden. Een vergadervorm waarbij je op een planmatige manier de doelen en plannen voor ogen houdt!

Opbouw training 
De training bestaat uit twee dagdelen. Tijdens het eerste dagdeel gaan we bezig met de bordopzet en de eerste vergadering in nieuwe stijl. Samen met het team bepalen we de planmatige manier van werken en de opzet van het bord. Vervolgens vindt er een eerste vergadering plaats. Tijdens deze bijeenkomst bepalen we de doelen voor komende periode, bespreken we hoe de sessies verlopen en wat er wordt besproken. Ook doorlopen we een allereerste bordsessie. Gedurende het tweede dagdeel worden de bordsessies geëvalueerd en  bespreken we hoe deze verbeterd kunnen worden om de planmatige aanpak en de doelen voor ogen te houden.

Investering
Kosten teamtraining: 750 euro per dagdeel per trainer. Het aantal trainers wordt in overleg afgestemd en is mede afhankelijk van de groepsgrootte. Trainingen en coaching door Het Onderwijsbureau BV zijn vrijgesteld van btw. De tijdsinvestering voor deze training is twee dagdelen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze training en de mogelijkheden van een maatwerkprogramma bespreken? Neem dan contact met ons op: trainingen@hetonderwijsbureau.nl. Je kunt ons ook bellen op het nummer 033 – 8887888.

Direct aanvragen